marți, 16 martie 2010

Puteţi cere daune Metrorex

Mai sunt două zile şi greva de la metrou va da din nou peste cap Bucureştiul. Ca să ajungă la timp acolo unde au treburi, oamenii vor pierde nu numai ore preţioase, ci şi bani. Şi asta pentru că foarte multe persoane vor fi nevoite să se înghesuie în mijloacele RATB sau în taxiuri, deşi au abonamente la metrou plătite în avans.


Aşa cum v-am anunţat când a avut loc şi protestul de anul trecut, e bine să ştiţi că puteţi cere daune Metrorex, în situaţia în care vă număraţi printre persoanele afectate de grevă. Iată ce vă sfătuieşte în acest sens avocatul Marius Coltuc.

Pasul 1. Trimiteţi prin poştă (în scrisoare recomandată) sau depuneţi la sediul social al Metrorex o notificare prin care solicitaţi să vi se restituie banii pe abonament sau să vi se deconteze bonul de benzină, biletul RATB etc. din perioada grevei. Acest demers e obligatoriu! Dacă nu vă înţelegeţi pe cale amiabilă, după 15 zile puteţi chema instituţia în judecată.



Pasul 2. Avocatul Marius Coltuc (www.coltuc.ro, telefon 0745.150.894) vă va îndruma gratuit în situaţia în care vă decideţi să daţi Metrorex în judecată. Iată de ce acte aveţi nevoie: copie după cartea de identitate, după abonamentul de metrou, timbru judiciar de 5 lei (plătit la CEC) şi o taxă judiciară de timbru (de la trezoreria sectorului 3). Comercianţii care au spaţii închiriate la metrou au nevoie şi de contractul economic. Actele se depun la Tribunalul Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu