duminică, 28 martie 2010

Ce boli i-au scăpat de închisoare pe politicieni şi interlopi

Reţeta a fost folosită cu succes şi de către generalii Mihai Chiţac şi Victor Atanasie Stănculescu, condamnaţi în 2009, la 15 ani de închisoare. Motivele medicale i-au scăpat însă pe amândoi de gratii. Imediat după eliberare, pentru tratarea unei grave afecţiuni cardiace, generalul Stănculescu a fost însă filmat cum pierdea noaptea prin cazinouri

Bolile descoperite subit la vederea gratiilor sunt larg răspândite şi printre interlopi. Înainte de face dublul asasinat de la Braşov, Serghei Gorbunov doar ce scăpase de închisoare pe motiv că suferea de glaucom.
De la glaucom, la atrofia organelor genitale - interlopii au invocat tot felul de boli pentru a evita detenţia

Ce boli i-au scăpat de închisoare pe politicieni şi interlopi
 Politicienii şi interlopii au invocat diferite boli şi au scăpat de gratii. Modelul a fost patentat de foştii nomenclaturişti. Obezitate, claustrofobie, diabet, glaucom sau hipertesiune. Acestea sunt câteva dintre bolile invocate de politicieni, interlopi sau afacerişti, ca să scape de condamnările la închisoare. După cum constată Realitatea.net, metoda driblării detenţiei au patentat-o foştii demnitari comunişti, acum 20 de ani. De atunci, "funcţionează" fără greş la scară largă în România.
"Lotul CPEx", adică foştii nomenclaturişti, membri ai Comitetului Politic Executiv al PCR, au fost condamnaţi în 1990 pentru genocid la închisoare pe viaţă. Este vorba de Emil Bobu, Manea Mănescu, Tudor Postelnicu şi Ion Dincă. Au scăpat după numai şapte ani din închisoare, graţie scutirilor medicale în care au invocat cardiopatie ischemică dureroasă, fibrilaţie paroxistică şi diabet zaharat. La fel au mai procedat şi Constantin Dăscălescu sau Andruţa Ceauşescu.
Celebrul interlop Petrişor Duduianu, arestat pentru tâlhărie, a fost eliberat în 1996 pe baza unui certificat medico-legal din care reieşea că suferă de obezitate şi litiază la colecist.
În unele cazuri, diagnosticul medicilor a fost clar infirmat prin simpla trecere a timpului. Omar Hayssam, de exemplu, a fost scăpat de gratii în 2006, pe motiv că avea cancer în faza terminală. Hayssam trăieşte bine sănătos şi în ziua de azi. Mona de Freitas, soţia lui Gabriel Bivolaru, ameninţată la rândul său cu închisoarea, a scăpat datorită uneia dintre cele mai lungi sarcini din istorie: un an şi jumătate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu