marți, 2 martie 2010

Angajatii Dacia vor lucra in doua schimburi

Angajaţii uzinei Dacia vor lucra, începând din luna martie, şi sâmbăta, în două schimburi, pentru a creşte capacitatea de producţie, a declarat marţi directorul general al constructorului auto, Jerome Olive

Pe lângă Duster, Dacia mai produce şase modele de maşini, respectiv Logan Berlină, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-up, Dacia Sandero şi Dacia Sandero Stepway.

Pentru dezvoltarea şi industrializarea la Mioveni a proiectului Duster, inclusiv pentru noua cutie de viteză (TL8 cutie mecanică 4x4, 6 viteze) şi pentru toate motorizările Euro 4 şi Euro 5 care urmează să fie lansate, Dacia a investit 290 milioane de euro. Din această sumă, în uzină s-au investit aproximativ 70 milioane de euro.



"În prezent, cadenţa de producţie la Mioveni este de 1.350 de unităţi pe zi, iar, începând din martie, zilele de lucru se vor extinde şi la zilele de sâmbătă, când se va munci în două schimburi. Ne adaptăm producţia la cerere, iar mixul actual, de cinci modele, este programat să facă faţă cererii", a afirmat şeful Dacia, prezent la salonul auto de la Geneva pentru lansarea Duster.

El a menţionat că uzina poate să producă 350.000 de unităţi pe an, din care o parte semnificativă va fi modelul Duster.
Referitor la preţul Duster, el a precizat că nu are concurent pe segment, iar dacă poate fi achiziţionat un SUV la un preţ apropiat, acesta este second hand.

Modelul poate fi achiziţionat în România de la preţuri cuprinse între 10.500 de euro şi 15.600 de euro, cu TVA inclus, în funcţie de versiune.
Duster va fi prezentat marţi, 2 martie, la salonul auto de la Geneva.



Constructorul de automobile, membru al grupului francez Renault, a vândut anul trecut 311.282 de maşini, în urcare cu 20,5% faţă de 2008, însă vânzările din România au coborât cu peste 50%, la 41.862 de autovehicule, compania reuşind totuşi să-şi majoreze uşor cota pe piaţa locală

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu