duminică, 28 martie 2010

10.000 de sindicalişti de la CNSLR-Frăţia participă la un miting de 1 mai

Peste 10.000 de sindicalişti afiliaţi la CNSLR-Frăţia vor participa la un miting şi un marş organizate în Capitală, de 1 mai, urmând ca, timp de nouă zile, acţiunile să continue cu pichetări ale sediilor prefecturilor din ţară şi al Guvernului, a spus, vineri,liderul Marius Petcu.
Liderii celor patru confederaţii au fost invitate la discuţii, la Ministerul Muncii, cu premierul Emil Boc.
Federaţiile afiliate la CNSLR Frăţia sunt nemulţumite de rezultatul discuţiilor dintre premierul Emil Boc şi liderii confederaţiilor privind pachetul de legi pe care Guvernul urmează să-şi asume răspunderea şi îşi menţin calendarul de acţiuni anunţat, urmând ca marţi să picheteze Parlamentul.
La câteva minute după începerea discuţiilor de la Ministerul Muncii, liderii CNSLR- FrRăţia şi ai CSDR au anunţat că refuză să participe la întâlnire.

"Am crezut că participăm la negocieri normale. A fost permisă prezenţa reprezentanţilor unor confederaţii care nu aveau legătură cu discuţiile. Premierul ne-a ameninţat, a bătut de mai multe ori cu pumnul în masă, ne-a spus că el este organizatorul, el face regulile şi dacă nu ne convine putem să plecăm. Ne-a spus: «Terminaţi cu prostiile astea!»", a arătat liderul CNSLR Marius Petcu, explicând, astfel, motivul retragerii de la discuţiile de vineri.

Potrivit lui Petcu, confederaţia pe care o conduce "nu primeşte niciun pumn în gură de la niciun Guvern".

"Premierul a avut acest tip de reacţie pentru că nu are răspuns la niciuna din probleme noastre. Oricum, noi vroiam să ieşim de la întâlnire dacă nu era luată în calcul problema salariului minim sau Pactul pentru ocupare", a spus Petcu.

Preşedintele CNSLR- Frăţia, Marius Petcu, a spus că planul de acţiuni, decis în urmă cu o zi de federaţiile membre, prevede organizarea, de 1 mai, a unui miting şi a unui marş între Parlament şi Guvern, la care sunt aşteptaţi 10.000 de oameni, precum şi pichetări ale sediilor prefecturilor din ţară şi al Guvernului, între 1 şi 9 mai (Ziua Europei).

Membrii din teritoriu ai confederaţiei vor analiza acest plan de acţiuni şi de revendicări până în 15 aprilie, a adăugat Petcu.
Biroul Operativ al CNSLR Frăţia s-a întrunit, luni, pentru a analiza rezultatul discuţiilor de sâmbătă, de la Guvern, cu liderii sindicali, pentru o ultimă discuţie privind proiectul legii de salarizare unitară înainte ca Guvernul să decidă care dintre amendamentele primite vor fi incluse în document şi transmise Parlamentului, pentru asumarea răspunderii. La întâlnire au participat şi reprezentanţii ministerelor implicate în elaborarea legii.



"Acest plan de acţiuni nu are legătură cu reacţia premierului de azi. Noi am venit azi pentru a discuta cu Emil Boc şi a-i spune ce avem de gând să facem. Credeam că o să găsim soluţii împreună la protestele noastre, dar se pare că premierul nu doreşte acest lucru", a spus liderul CNSLR-Frăţia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu