luni, 8 martie 2010

Lista câştigătorilor premiilor Oscar 2010

The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow, a fost marele câştigător la cea de-a 82-a gală a Academiei de film americane, fiind recompensat cu şase premii Oscar, inclusiv pentru cea mai bună regie şi cel mai bun film, în timp ce "Avatar", nominalizat la nouă categorii, a primit doar trei trofee.

Premiile Oscar au fost decernate duminică seară, în cadrul unei gale care a avut loc la Kodak Theatre din Los Angeles, potrivit imaginilor difuzate de postul TV HBO.
Filmele "Precious", de Lee Daniels, "Up", de Pete Docter, şi "Crazy Heart", de Scott Cooper, au obţinut câte două premii Oscar. Fără a constitui o surpriză, "Up" a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj animat, după ce a câştigat majoritatea trofeelor acestei categorii în sezonul care a precedat gala Oscarurilor.

Nici câştigătorii premiilor pentru interpretare nu au constituit o surpriză, aceştia fiind deja onoraţi de majoritatea asociaţiilor de profil în sezonul premiilor care se încheie cu gala Academiei de film americane. Astfel, Christoph Waltz şi Jeff Bridges au primit premiile Oscar pentru cel mai bun rol secundar, respectiv cel mai bun rol principal, în timp ce Mo'Nique şi Sandra Bullock au fost premiate la categoriile "cea mai bună actriţă în rol secundar", respectiv "cea mai bună actriţă în rol principal".


Astfel, "The Hurt Locker", care a avut nouă nominalizări, a obţinut şase premii Oscar, la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cel mai bun scenariu original", "cel mai bun mixaj de sunet", "cel mai bun montaj de sunet", "cel mai bun montaj".

Filmul "The Hurt Locker" a rămas "copilul preferat" al criticilor americani, deşi nu a avut succes la public - încasările mondiale au atins 21,3 milioane de dolari, o sumă mediocră potrivit canoanelor hollywoodiene

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu