marți, 2 martie 2010

Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat, ieri, pe medicul Răzvan Trancă


Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat, ieri, pe medicul Răzvan Trancă, cu privire la acuzaţiile de tentativă de omor şi viol, instanţa respingând totodată, cererea de daune morale şi materiale făcută de Andreea Mocanu, pacienta sa.

În anul 2007, medicul Răzvan Trancă a fost acuzat de viol şi tentativă de omor de către Andreea Mocanu, o pacientă în vârstă de 17 ani, care a căzut de la etajul 6 al blocului unde locuia doctorul.


Instanţa a dispus achitarea medicului pentru tentativa de omor pe motiv că fapta care a fost imputată nu există.
De asemenea, acţiunile civile ale Andreei Mocanu şi ale spitalului de urgenţă unde a fost internată aceasta, precum şi cererea de instituire a sechestrului pe averea medicului au fost respinse.

Instanţa a a respins apelul Andreei Mocanu şi a obligat-o pe aceasta la cheltuieli de judecată de 800 de lei.
Avocatul victimei s-a arătat surprins de decizia instanţei, arătând că a rămas o singură acuzaţie, cea de întreţinere de relaţii sexuale cu un minor.
Avocatul a arătat că a atacat cu recurs sentinţa Curţii de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul Parchetului Tribunalului Bucureşti, dar şi pe cel al medicului Răzvan Trancă şi a respins cererile de schimbare a încadrării juridice.


În 29 ianuarie 2009, medicul Răzvan Trancă a fost achitat de acuzaţia de viol faţă de Andreea Mocanu, instanţa Tribunalului Bucureşti condamnându-l pe doctor la patru ani cu suspendarea executării pedepsei pentru tentativă de omor calificat şi dispunând ca acesta să-i plătească tinerei daune morale de 50.000 de lei.Colegiul Medicilor din România i-a interzis acestuia exercitarea profesiei medicale pe o perioadă de un an, începând cu luna noiembrie 2007. Totodată, medicului i s-a impus, ca o condiţie pentru reînceperea activităţii profesionale, realizarea unei evaluări de către comisia de specialitate a Colegiului Medicilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu