duminică, 28 martie 2010

Boc ameninţă cu „tăierea capetelor"

"Vreau să vă atrag atenţia şi să îi trageţi de urechi pe cei de la direcţiile de muncă sau de finanţe în cazul în care apar întârzieri nejustificate cu privire la plata unor indemnizaţii sau drepturi. (...) Acolo unde apar întârzieri datorită indolenţei, datorită incapacităţii profesionale, datorită, ştiu eu, prostiei, v-aş ruga să luaţi măsuri pentru a-i demite (pe directori - n.r.)", le-a spus Boc prefecţilor.

Nu vreau să mai aud la Bucureşti plângeri că la nu ştiu ce direcţie de muncă nu s-a plătit vreun drept prevăzut pentru că cineva nu a prelucrat un dosar în termen. Răspundeţi de aplicarea acestei legii, iar acolo unde nu interveniţi schimbăm în bloc şi prefect şi director de direcţii de muncă sau ce mai înseamnă acolo, pentru că eu m-am săturat să tot primesc la Bucureşti critici de acest fel. Dacă voi nu interveniţi, voi fi obligat să intervin cu miniştri de la Bucureşti şi să tăiem capete", a spus Boc.

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, că s-a "săturat" să primească plângeri că anumite direcţii din teritoriu întârzie plata unor drepturi băneşti, avertizând că Executivul va "tăia capetele" funcţionarilor care nu-şi îndeplinesc sarcinile corespunzător

Sporurile salariale acordate profesorilor de instanţele judecătoreşti vor fi eşalonate,a amintit că din majorarea salarială de 50% votată de Parlament în toamna anului 2008, 17% s-a aplicat pentru toate cadrele didactice încă din noiembrie 2008. Diferenţa de 33% nu s-a mai acordat pentru că nu au existat resurse financiare, dar şi din cauza crizei economice, a spus el.

"Legea care viza majorarea cu 50% a salariilor profesorilor a fost abrogată prin Legea unică a salarizării. Pe parcursul anului 2009 au apărut însă situaţii în care, prin sentinţe judecătoreşti, unii profesori au obţinut şi majorarea cu 33% a salariului, până la 50%", a spus prim-ministrul. Boc a precizat că bugetul de stat pe anul 2010 nu prevede sumele pentru acordarea majorărilor de 33% decise de instanţe, iar economia României nu a crescut cu 33% "peste noapte" pentru ca Executivul să poată majora salariile cu un procent similar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu