vineri, 5 martie 2010

James Cameron acuzat de plagiat! Avatar A furat !



Zhou, un bărbat din Guanxi a declarat că a scris în 1997, o nuvelă de un milion 200 de cuvinte, intitulată Legenda Ciorii Albastre pe care a publicat-o în 1999 pe două siteuri naţionale. Zhou acuză că între opera sa şi filmul regizat de Cameron au mai mult de 10 lucruri identice.

Atât în opera sa cât şi în Avatar, felul în care ştiiţificii descoperă o nouă specie şi în care crează clone pentru a le analiza, este identic.

Zhou Un scriitor din China vrea să îl dea în judecată pe James Cameron, acuzându-l că scenariul filmului Avatar este inspirat după nuvela pe care a scris-o el în urmă cu 13 ani.a ales 278 de scene din film prin care să dovedească faptul că regizorul Cameron s-a inspirat pentru filmul său, din nuvela sa. Printre aceste scene se enumără tehnologia avatarului, caracteristicile acestei specii umane nou descoperite, modul ei de a trăi, până şi limbajul folosit este identic.

Nu este prima oară când James Cameron este acuzat de plagiat în ceea ce priveşte box-office-ul Avatar. Cei de la Brisbane Times.com au relatat că regatul frumos şi misterios al Pandorei, prezent în Avatar, a fost descris identic în urmă cu 40 ani, de o povestire sovietică scrisă de Arkady şi Boris Strugatsky, intitulată Lumea lui Noon. La fel şi personajele cu piele albastră Na`vi care locuiesc în Pandora prezentată în Avatar, sunt prezentate în Lumea lui Noon sub denumirea de Nave.

Spre deosebire de Zhou, Boris Strutgatky singurul autor al operei Lumea lui Noon care mai este în viaţă, neagă că l-ar fi acuzat vreodată pe Cameron de plagiat.
Sursa foto: Northfoto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu