marți, 2 martie 2010

Politia Comunitara -scandal politic


12 secţii ale Poliţiei Comunitare au fost înfiinţate, în 2009, în sectorul 1.

Prea multă Poliţie... Comunitară. La această concluzie a ajuns deputatul PD-L Vasile Gherasim, care doreşte stoparea „desfrâului” la angajări pe motiv că stau degeaba. Atât vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu, cât şi deputatul Doru Giugula atacă dur propunerea pedelistului.

Gherasim este gata să taie poliţiştii “de la porţie”. Ultima temă de dispută dintre putere şi opoziţie s-a născut, ieri, după ce Vasile Gherasim le-a propus membrilor Comisiei pentru administraţie să reglementeze situaţia creşterii numărului de poliţişti comunitari.

"Să facem un normativ prin care să stabilim exact de câţi poliţişti comuntari au nevoie localităţile şi câţi au dreptul, că tot bani publici sunt şi ăia (...) Nu putem continua un desfrâu de genul ăsta, de a angaja în neştire o poliţie comunitară care nu a contribuit cu nimic în ultimii cinci ani... la îmbunătăţirea stării infracţionale din România”, a afirmat Gherasim. Opoziţia însă este de altă părere.

„Se bagă în seamă fără motiv”
La câteva ore au apărut şi replicile. „Afirmaţia domnului Gherasim că sunt prea mulţi poliţişti... aşa... în general... mie mi se pare o abordare greşită, pentru că dumnealui, dacă ar merge prin alte locuri în afară de Bucureşti, ar vedea că lucrurile nu sunt la fel peste tot. Sunt unele localităţi care au nevoie de suplimentarea numărului de poliţişti”, a afirmat Relu Fenechiu.

Mai promtă însă a fost declaraţia preşedintelui Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, Doru Giugula, care susţine că „domnul Gherasim e demagog şi se bagă în seamă fără motiv, pentru că tot el i-a angajat. În plus, toată lumea ştie că, în Bucureşti, poliţiştii comunitari sunt puţini şi prost plătiţi”.

„Nu mă interesează ce se întâmplă în Poliţia Comunitară. Şefii lor sunt cei care decid.” - Christian Ciocan, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu