sâmbătă, 17 iulie 2010

CELE MAI BUNE LICEE DIN BUCURESTI - ADMITEREA LICEU 2010

1. Colegiul National "Sfantul Sava"

Ultima medie: 9,6133, profil real - o clasa bilingva de matematica-informatica, cinci de matematica-informatica si una de filologie (intensiv engleza). Celebra si foarte ravnita e clasa de bilingv engleza (9,82 ultima medie de admitere, anul trecut). Alaturi de "Gheorghe Lazar", este cel mai cunoscut liceu bucurestean. Este un liceu care te pregateste pentru o paleta larga de facultati, insa un procent semnificativ din absolventi par sa se indrepte spre medicina.


2. Colegiul National "Gheorghe Lazar"
Ultima medie: 9,4575. Contrapartea "umanista" a Colegiului "Sf. Sava", foarte bun pe filologie si stiinte sociale (doua clase din fiecare); Chiar daca mai are o clasa de stiinte ale naturii si patru de matematica-informatica, liceul pregateste pentru facultatile umaniste.





3. Colegiul National Bilingv "George Cosbuc"
Ultima medie: 9,26. Liceu cu doar sase clase (trei pe matematica, trei pe filologie), care si-a construit un brand de "liceu de engleza", predarea fiind bilingva pentru toate sectiile.





4. Colegiul National "Mihai Viteazul"
Ultima medie: 9,20. Are opt clase de matematica-informatica (doua intesiv engleza, una intensiv informatica). Liceu exigent, dar in acelasi timp foarte prietenos: se organizeaza excursii, profesorii ies cu elevii la party-uri, incat colectivele de elevi sunt foarte unite.



5. Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu"
Ultima medie: 9,17. Opt clase de matematica-informatica. "Liceu de olimpici", avand cele mai bune performante la competitiile pe stiinte exacte; insa, practic, liceul exista doar prin clasa de olimpici, spre care merg resursele pedagogice - restul claselor contand mai putin.





6. Colegiul National "Gheorghe Sincai"
Ultima medie: 9.01. Cinci clase de matematica-informatica, una de stiintele naturii si doua de filologie. Liceu fara un profil foarte definit.






7. Colegiul National "Iulia Hasdeu"
Ultima medie: 8,88. Liceu bun pe uman, cu patru clase de filologie si doar doua de matematica-informatica; in 2009 se vor introduce doua clase bilingve (engleza), atat la matematica-informatica, cat si la filologie.




8. Liceul Teoretic "Grigore Moisil"
Ultima medie: 8.87. Un liceu care in trecut a fost grup scolar industrial, dar care a crescut incredibil de repede. Are mobilitatea liceelor mici - doar sase clase, cinci de matematica-inoformatica (una intensiv informatica, alta intensiv engleza), una de filologie.





9. Colegiul Economic "Virgil Madgearu"
Ultima medie: 8,80. Singurul liceu practic care a intrat in top, ales de cei care se pregatesc pentru stiintele economice. Opt clase de economic, una de turism. Toleranta zero la chiul, elevii intra cu cartele magnetice.




10. Colegiul National "Spiru Haret"
Ultima medie 8.79. Candva prestigios, a cazut mult, la nivel de esalon doi. Profil cam incoerent - cinci clase de matematica, una de stiinte ale naturii, una de stiinte sociale. Din 2009, doua noi clase - una de turism, alta de filologie bilingv engleza.

2 comentarii:

  1. 11 - Liceul Teoretic Eugen Lovinescu.
    Singurul liceu din Bucuresti in care se preda limba portugheza. Liceu de filologie (3 clase de filologie cu numeroase premii si distinctii, trupa de teatru, cursuri Cambridge ..., 2 clase de mate-info intensiv info ). Este al 2-lea liceu din sectorul 6 ( in urma performatelor obtinute).

    RăspundețiȘtergere
  2. Baiatul meu a intrat la Lovinescu...Stiu ca liceul e bun , dar daca intri pe cautare google te cam sperii . Paznici ce lovesc copii, droguri vandute in vecinatate...Care e de fapt realitatea?

    RăspundețiȘtergere