luni, 19 iulie 2010

Asociate cu furtuni temperaturile se vor menţine ridicate în următoarele două săptămâni

Temperaturi ridicate, de peste 30 de grade Celsius, se vor înregistra în următoarele două săptămâni pe timpul zilei, iar în timpul nopţii nu vor scădea sub 15-18 grade şi vor fi asociate cu umiditate foarte mare, dar şi cu intensificări de vânt şi cantităţi mari de precipitaţii în timp foarte scurt.
Ion Sandu. a precizat că în toată această perioadă gradul de disconfort va fi foarte ridicat din cauza gradului mare de umiditate, iar temperaturile înalte vor fi însoţite chiar din noaptea de duminică spre luni de fenomene de instabilitate.


Autoritatea Naţională de Meteorologie ar putea emite spre sfârşitul săptămânii viitoare chiar avertizări de caniculă, în cazul în care temperaturile vor depăşi în mod constant 36 de grade Celsius, a anunţat duminică directorul Autorităţii, Ion Sandu.

El a precizat că în toată această perioadă gradul de disconfort va fi foarte ridicat din cauza gradului mare de umiditate, iar temperaturile înalte vor fi însoţite chiar din noaptea de duminică spre luni de fenomene de instabilitate.


Astfel, partea de vest şi nord a ţării ar putea înregistra asemenea fenomene, mai ales la graniţa cu Ungaria, începând de duminică.
Intensificările de vânt, de până la 80-90 km/oră, şi averse izolate, cu cantităţi mari de apă, se vor înregistra marţi după-amiază în sud-est, miercuri în zonele din Est, iar joi în judeţele din Muntenia şi Oltenia.
Vremea va continua să se încălzească vineri şi sâmbătă, când este de aşteptat ca ANM să emită atenţionare de caniculă, a mai spus Sandu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu