marți, 23 februarie 2010

Poliţiştii de la Rutieră şi-au luat radare imposibil de depistat

Atenţie, vitezomani! Poliţia rutieră va scoate pe şosele o nouă generaţie de radare mobile, “invizibile” pentru detectoarele şoferilor. Peste 100 de astfel de aparate, capabile să-i depisteze, de la o distanţă de peste 1.000 de metri, pe conducătorii auto care au mania vitezei, chiar şi pe timpul nopţii, au fost deja distribuite în teritoriu.

Poliţia rutieră va achiziţiona 449 de astfel de echipamente de depistare a vitezomanilor, în fiecare judeţ urmând să ajungă, în medie, câte zece aparate. Oamenii legii susţin că noile radare au o tehnologie care permite ţinerea lor în stand-by, fiind, astfel, imposibil de sesizat de detectoare. În momentul în care aparatele sunt pornite, şoferul e surprins în flagrant, înregistrarea vitezei fiind făcută pe hard disk, şi nu pe suport magnetic, cum se întâmpla în cazul celor vechi.

Înregistrează şi pe timpul nopţii

Astfel, contravenienţii care vor contesta în instanţă măsura de sancţionare vor fi învinşi de probele furnizate de radarele Autovision, care au capacitatea de a înregistra continuu până la 60 de ore. Mai mult, echipamentul funcţionează la temperaturi cuprinse între -20 şi +70 grade Celsius, spre deosebire de cel vechi, care dădea erori atunci când temperatura era mai mică de -5 grade Celsius.

Aparatele sunt acum în perioada de testare, în acest timp agenţii având misiunea de a se acomoda cu noile tehnologii.

Sursa: Libertatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu