luni, 8 februarie 2010

Drumuri inchise. Cod portocaliu

DRUMURI INCHISE SAU BLOCATE

8 FEBRUARIE

14:50 Numarul drumurilor judetene inchise in judetul Buzau din cauza zapezii si a viscolului a ajuns, luni la pranz, la 18, in timp ce trei drumuri nationale sunt impracticabile.

Potrivit comisarului Florina Crucianu de la Politia Judeteana Buzau, sunt inchise DN 22 Ramnicu Sarat - limita cu judetul Braila, DN 2 C Costesti - Padina si DN2 E85 Buzau - Urziceni.

Reprezentantul Politei a precizat ca pe toate drumurile nationale deschise circulatiei nu este permis accesul autovehiculelor cu masa maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, cu exceptia celor destinate transportului rutier public de persoane.

13:01 Copii, femei, tineri si batrani - in total vreo 300 de oameni - stau blocati de 24 de ore in orasul Lehliu Gara, din judetul Calarasi. Mai grav este ca nici acum, dupa toate aceste ore de asteptare, oamenii nu stiu cum vor iesi din zapada.

Autoritatile nu stiu mai multe decat acesti oameni. Spun doar ceea ce e vizibil cu ochiul liber. E viscol mare si totul e blocat. Primaria din Lehliu le-a pus la dispozitie celor inzapeziti adaposturi, mancare si ceaiuri fierbinti. In plus, primarul de acolo sustine ca se pregatesc sa-i gazduiasca pentru inca o noapte.

Si in Dambovita, 9 drumuri judetene sunt in continuare blocate din cauza caderilor abundente de zapada si a viscolului de noaptea trecuta. Peste 100 de utilaje de la deszapezire au lucrat intreaga noapte, au raspandit 47 de tone de material antiderapant si 24 de tone de apa sarata, dar parca in zadar.

Toate soselele din judet sunt acoperite cu zapada si se circula foarte greu. Iar pe drumurile nationale, din loc in loc au aparut suluri de zapada de pana la 10 centimetri. Pe de alta parte, in Dambovita trei localitati au ramas fara curent electric, si toate scolile sunt inchise astazi la fel ca in alte 11 judete plus Capitala.

11:00 Un poliţist din comuna Poieni-judetul Teleorman a ajutat o gravida sa nasca, indrumat telefonic de medici, intrucat nicio ambulanta nu putea ajunge la caz din cauza zapezii, a declarat subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.
10:15 Porturile Midia si Constanta Sud sunt inchise din cauza vantului puternic, a anuntat, luni, Capitania Constanta.

Manevrele navelor au fost suspendate inca de duminica in porturile Midia si Constanta Sud - fluvial din cauza viscolului, vantul ajungand la viteze de peste 70 de kilometri la ora.

10:00 Peste 3.000 de lucratori ai Ministerului Administratiei si Internelor au intervenit in ultimele 24 de ore pentru combaterea efectelor produse de fenomenele meteo periculoase, cele mai afectate judete in ce priveste circulatia rutiera sunt Teleorman, Olt, Giurgiu, Buzau si Ialomita.

In urma caderilor abundente de zapada si a vantului puternic, au fost inchise autostrada A1 - integral si A2 - pe segmentul de drum Bucuresti-Drajna, precum si 25 de drumuri nationale din judetele Arges, Braila, Botosani, Buzau, Galati, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Tulcea, Prahova, Calarasi, Teleorman si Vrancea.

07:50 Duminica seara, tone de zapada au acoperit asfaltul pe autostrada Bucuresti-Pitesti, iar prin troiene sute de masini au ramas intepenite. In batalia cu viscolul, infrangerea a fost clara cand autoritatile au hotarat sa inchida Autostrada Bucuresti-Pitesti. Soferii si-au cautat scaparea pe Drumul National 7.

Cum Autostrada Soarelui se pierdea si ea sub zapada chiar la iesirea din Capitala, cei care au plecat duminica seara catre Constanta au ales vechiul traseu.

Zapada care a cazut in cantitati uriase a izolat mai multe localitati de pe soseaua Ramnicu Sarat - Braila. Mii de oameni s-au trezit prizonieri in propriile case. Cei care aveau probleme urgente de rezolvat au fost nevoiti sa porneasca pe jos prin nameti. S-au expus unor riscuri enorme - spun autoritatile. Puteau oricand sa cada in zapada, iar salvatorii nu aveau cum sa ajunga la ei.

Pe drumul european 85, intre Buzau si Urziceni, circulatia a ramas inchisa toata noaptea.

Sub acelasi asediu al iernii a fost si Vrancea, unde 4 drumuri judetene sunt in continuare inchise. De asemenea, in Ialomita, nu se circula pe drumurile nationale Slobozia - Urziceni si Urziceni - Ciorani.

In acelasi judet, un autocar cu 40 de elevi si 6 profesori a ramas blocat cateva ore pe DN 1D. Dupa ce au fost scosi dintre nameti, pasagerii au innoptat la un hotel din Urziceni.

7 FEBRUARIE

19:52 Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti va fi inchisa, duminica seara, de la ora 20.00, din cauza viscolului si a ninsorii, au declarat reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Soferii pot merge pe ruta ocolitoare DN7 Bucuresti - Gaesti - Pitesti.

18:11 Drumul national 1 D, care face legatura intre orasele Ploiesti, judetul Prahova, si Urziceni, judetul Ialomita, este blocat, duminica, din cauza caderilor de zapada si a viscolului, politia recomandandu-le soferilor ca ruta alternativa DN 1 pana la Bucuresti si apoi DN 3.

17:55 Circulatia pe DN 2 E 85, de la limita cu judetul Vrancea pana la intersectia cu DN 1B E577, a fost reluata, duminica dupa-amiaza, traficul pe inca doua drumuri nationale si pe 16 judetene fiind in continuare inchis.

17:00 Circulatia pe A1 Bucuresti - Pitesti a fost reluata!

16:45 Autostrata A1 este inchisa pe sensul de mers Pitesti - Bucuresti.


Sursa: ProTv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu