luni, 8 februarie 2010

Cursuri suspendate, luni, pentru clasele I-VIII.


Cursurile la clasele I-VIII şi la grădiniţe vor fi astfel suspendate pe tot parcursul zilei de luni în Capitală şi în judeţele Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Olt, Prahova şi Teleorman.
Totodată, în judeţul Argeş vor fi suspendate cursurile doar în anumite localităţi, respectiv Slobozia, Ştefan cel Mare, Bârla, Popeşti, Recea, Izvorul, Ungheni şi Mozăceni.
"Toate activităţile şcolare vor fi reprogramate, iar programa va fi parcursă în integralitate şi acolo unde mâine (luni-n.r.) nu se desfăşoară activităţi şcolare. În acest sens, inspectorale şcolare împreună cu directorii instituţiilor de învăţământ trebuie să prezinte Ministerului Educaţiei, punctual, modalitatea de recuperare a programei şcolare ce nu se parcurge în ziua de luni", a spus Boc.
El a mai anunţat că până luni, la ora 16,00 inspectorale şcolare, pe baza deciziei luate împreună cu comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, pot solicita Ministerului Educaţiei acordul ca activităţi educaţionale punctuale să nu fie susţinute nici marţi, dacă acest lucru se impune.
În acest sens, luni, la ora 17.00, Ministerul Educaţiei va comunica, dacă va fi cazul, decizia ca în unele judeţe sau localităţi să nu fie organizate nici marţi cursuri pentru clasele I-VIII şi grădiniţe.
Premierul Emil Boc a convocat, duminică, la ora 15.00, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a analiza situaţia şcolilor din zonele afectate de codul portocaliu.
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat anterior, agenţiei MEDIAFAX, că a dispus ca elevii claselor I-VIII din Capitală să nu înceapă luni cursurile, urmând ca inspectoratele şcolare din alte 13 judeţe să analizeze posibilitatea luării unor măsuri similare.
"Şcolile se vor închide deocamdată pentru 24 de ore, urmând să luăm o decizie privind efectuarea cursurilor în funcţie de evoluţia vremii", a spus Funeriu.
Funeriu a precizat că l-a informat pe premierul Emil Boc, precum şi conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor despre măsurile dispuse în şcolile din Capitală.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Melania Mandas Vergu, a precizat că instituţia va trimite o notă către mai multe judeţe ca în comitetele pentru situaţii de urgenţă să fie analizată posibilitatea suspendării, din cauza vremii, a cursurilor la clasele I-VIII, iar dacă situaţia o impune, chiar şi la licee.
Meteorologii au prelungit avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol până luni seară, la ora 20.00, pentru Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea şi Ilfov.

Sursa: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu