duminică, 7 februarie 2010

DRUMURI INCHISE SAU BLOCATE



16:20 Traficul pe DN 2 E 85 a fost inchis duminica dupa-amiaza, din cauza cauza ninsorii abundente si a viscolului puternic, vizibilitatea fiind foarte redusa pe acest sector important de drum.

14:13 Aproape 130 de drumuri judetene au fost blocate in ultimele ore, din cauza ninsorii si a viscolului, iar navigatia fluviala pe canalele Sulina si Bara a fost intrerupta, a anuntat, duminica, Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).

AUTOSTRADA BUCURESTI - PITESTI

16:00 Cel putin sapte persoane au fost ranite, dintre care una grav, in urma unui carambol petrecut, duminica dupa-amiaza, pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti in care au fost implicate aproximativ 20 de masini.

15:45 Opt autoturisme s-au tamponat, duminica, pe Autostrada Bucuresti - Pitesti, intre kilometrii 89 si 90, din cauza zapezii de pe carosabil si neadaptarii vitezei la conditiile de trafic de catre conducatorii auto implicati in incident. Din fericire, nicio persoana nu a fost ramita.

DAMBOVITA

15:15 O ambulanta si aproximativ 20 de autoturisme sunt blocate, duminica, pe drumul judetean care face legatura intre localitatile Petresti si Fierbinti,din judetul Dambovita, iar un autobuz cu 35 de persoane a ramas inzapezit in zona localitatii Marcesti, intre Dobra si Baleni.

13:20 Sase drumuri judetene si sapte drumuri comunale din sudul judetului Dambovita sunt blocate, iar 29 de autoturisme care ramasesera blocate in nameti din cauza ninsorilor abundente si a viscolului care aduce zapada din camp pe carosabil au fost scoase din zapada de catre drumari.

PRAHOVA

15:45 Peste 80 de autovehicule, printre care un autocar, doua microbuze si mai multe TIR-uri au ramas inzapezite, duminica, pe mai multe drumuri din judetul Prahova, pompierii incercand sa intervina, acolo unde este posibil, pentru scoaterea oamenilor din masinile blocate intre nameti.

12:00 Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna pe Drumul National 1, in zona localitatilor de pe Valea Prahovei, pe sensul de coborare dinspre munte formandu-se coloane de masini intre statiunile Azuga si Busteni, dar si in dreptul orasului Comarnic.

DOLJ

11:40 Administratorii drumurilor judetene din Dolj au intervenit, in noaptea de sambata spre duminica, pentru deszapezirea a sase drumuri care au fost blocate pe un sens de circulatie din cauza caderilor abundente de zapada si a viscolului, in unele portiuni troienele de zapada ajungand si la un metru.

MEHEDINTI

11:30 Drumul judetean 607, intre localitatile Strehaia si Carceni, din judetul Mehedinti, este blocat in urma ninsorilor din noaptea de sambata spre duminica, drumarii intervenind cu utilaje pentru curatarea soselei.

IALOMITA

11:00 Traficul rutier in judetul Ialomita este blocat pe 16 segmente de drumuri judetene si comunale din cauza viscolului si a zapezii abundente, iar pe alte doua circulatia a fost deblocata.

Potrivit Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita, circulatia rutiera este intrerupta pe DC 19 dinspre DN2 - sat Livedea, DJ 313 Axintele - Horia, DJ 201 Adancata - Moldoveni, DJ 101 Brazi - Nuci, DC 15 A Brazi - Gherghita (judetul Prahova), DC 78 Brazi - Ciorani, DC 20 Armasesti - Malu Rosu, D 16 Adancata - DN1D, DC 4 Ion Roata - Valea Macrisului, DJ 203 B Garbovi - Valea Macrisului - Grindu, DC 42 Valea Macrisului - Grindasi, DC 306 A - Ciochina - Crunti, DC 37 Balaciu - Crasani, DC 10 Jilavele - Slatioarele, DJ 102 H Cotorca - Colelia, DJ 201 B Ciochina - Salcioara.

BUZAU

10:45 Traficul pe anumite portiuni de pe zece drumuri judetene din Buzau este blocat, duminica dimineata, din cauza ninsorii abundente si a viscolului, in timp ce pe drumul national 1 B, pe tronsonul Sahateni - Buzau, carosabilul este acoperit cu polei, iar circulatia se desfasoara in conditii dificile.

Potrivit comisarului Florin Crucianu, de la Politia Buzau, din cauza ninsorii abundente si a vantului care sufla cu putere circulatia autovehiculelor este oprita pe anumite portiuni din zece drumuri judetene: DJ 203C, tronsonul Mihailesti - Campeni - Movila Banului; DJ 102 H, tronsoanele Cotorca -Caldarusanca; Amaru - Caldarusanca; DJ 203 I, tronsonul Scutelnici - Lipanescu; DJ 203K, pe tronsonul Vadu Pasii - Robeasca, Lopatari - Plaiul Nucului; DJ 220, tronsonul Cochirleanca - Balaceanu si DJ 203A, Ghergheasa – Stavarasti.

10:40 Aproape 90 de drumuri din 13 judete au fost blocate in ultimele ore, din cauza caderilor masive de zapada si a viscolului, iar 17 localitati din sapte judete au ramas fara energie electrica, a anuntat Ministerul Administratiei si Internelor.

In ultimele ore au fost blocate 89 de drumuri, din care doua drumuri nationale, din judetele Calarasi si Buzau, si 87 de drumuri judetene, din Teleorman (17), Olt (14), Giurgiu (13), Dolj, Ialomita (cate 10), Buzau (opt), Dambovita (patru), Braila, Calarasi (cate trei), Arges (doua), Botosani, Caras-Severin, Galati (cate un drum), potrivit situatiei inregistrate pana duminica, la ora 5.30, prezentate de Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) intr-un comunicat de presa.

OLT

09:30 Cinci drumuri judetene din Olt au fost inchise complet circulatiei, iar alte sase drumuri judetene si unul comunal sunt blocate pe anumite tronsoane, din cauza caderilor abundente de zapada si a viscolului, administratorii soselelor respective lucrand pentru deszapezirea acestora.

PRAHOVA

09:00 Patru drumuri judetene din Prahova sunt blocate, duminica dimineata, din cauza caderilor masive de zapada si a vantului care a format troiene pe carosabil, drumurile blocate fiind la granita dintre judetul Prahova cu judetele Ialomita si Buzau.

Potrivit reprezentantilor Politiei Prahova, primul drum judetean care a devenit impracticabil este DJ 102 H intre localitatile Mizil si Amaru. Acest tronson de drum este blocat de mai bine de opt ore.

Doua microbuze cu pasageri si sapte autoturisme au ramas inzapezite pe drumuri din judetul Prahova, duminica dimineata pompierii impreuna cu drumarii actionand pentru scoaterea persoanelor din masinile ramase in nameti.

CODUL PORTOCALIU

Ramane in vigoare si codul galben pentru judetele Timis, Caras-Severin, Arges, Dambovita, Prahova, Vrancea, Tulcea si Constanta. Aici va ninge viscolit, vantul atingand viteze de pana la 75 - 80 km/h; local ninsorile vor fi abundente, astfel ca stratul de zapada nou depus va fi consistent.

Ninsori viscolite vor fi si in Carpatii Meridionali si de Curbura, unde rafalele de vant vor depasi 100 km/h.

CODUL GALBEN

Administratia Nationala de Meteorologie ar putea ridica, luni dimineata, codul galben de ninsori pentru judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea si Olt, iar pentru celelalte judete avertizate prin cod galben sa fie mentinuta atentionarea pana marti dimineata, cand ninsorile vor scadea in intensitate.

sursa:StirileProTV.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu