luni, 5 aprilie 2010

Cel mai bine plătit director general în 2009

Şeful gigantului IT Oracle,Larry Ellison , a fost cel mai bine plătit director general în 2009, cu 84,5 milioane de doalri, devansând managerii unor companii precum Hewlett-Packard, IBM sau Procter & Gamble, potrivit unui studiu al firmei americane Equilar, citat de CNN Money
Pe următoarele poziţii s-au situat directorul Hewlett-Packard, Mark Hurd - 24,2 milioane de dolari, şeful Anadarko Petroleum, James Hackett - 23,5 milioane de dolari, cel al Procter & Gamble, A.G. Lafley - 23,5 milioane de dolari, William Weldon, de la Johnson & Johnson, cu 22,8 milioane de dolari.
Ellison a primit un salariu de 6,1 milioane de dolari anul trecut, respectiv acţiuni şi opţiuni de achiziţie pentru titluri Oracle în valoare de 78,4 milioane de dolari.

Directorul Oracle a fost urmat, la mare distanţă, de şeful companiei farmaceutice Boston Scientific, Ray Elliott, cu 33,4 milioane de dolari, şi Ray Irani, directorul general al companiei energetice Occidental Petroleum, care a câştigat 31,4 milioane de dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu