duminică, 27 februarie 2011

Noutăţile galei - cei mai tineri prezentatori, comentariile mamelor pe Twitter şi muzica OSCAR 20011

Cuplul format din Anne Hathway şi James Franco aduce o premieră în prezentarea galei Oscarurilor şi un suflu de rafinament, cred producătorii, evenimentul urmând a fi marcat şi de prezenţa mamelor vedetelor pe Twitter şi reintroducerea recitalurilor live cu cântecele nominalizate



Gala premiilor Oscar va primi un suflu de rafinament din partea prezentatorilor din acest an, actorii Anne Hathaway şi James Franco, apreciază publicaţia de specialitate, Hollywood Reporter. De altfel, cuplul de prezentatori se află pe coperta celebrei reviste americane. Cei doi dau încredere producătorilor că show-ul de duminică va fi unul cu stil.

Pe de altă parte, Hathaway (28 de ani) şi Franco (32 de ani) sunt cele mai tinere gazde ale Oscarurilor. De asemenea, niciodată nu a mai existat un cuplu femeie - bărbat care să fi prezentat Ceremonia Premiilor Academiei Americane de Film.

O altă noutate anul acesta la cea mai vizionată gală va fi faptul că mamele vedetelor nominalizate, numite "mominees", sunt încurajate de producători să posteze comentarii pe Twitter despre fii şi fiicele lor. Una dintre acestea va fi chiar mama lui James Franco.

De asemenea, o surpriză a show-ului este un cor din Staten Island, New York, care va avea o intervenţie în cadrul galei. Una dintre piesele cântate de artişti va fi "Over the Rainbow".

Spre deosebire de ceilaţi ani, nu vor exista montaje cu imagini din filmele nominalizate. De asemenea, nu vor mai exista cei cinci prezentaori, care vor oferi detalii despre nominalizaţii la categoriile "cel mai bun actor" şi "cea mai bună actriţă".

De asemenea, producătorii au decis să readucă în atenţia publicului mini recitalurile legate de nominalizările la categoria "cel mai bun cântec de pe coloana sonoră a unui film". Randy Newman va cânta "We Belong Together," din "Povestea Jucăriilor 3/ Toy Story 3", Mandy Moore şi Zachary Levi vor interpreta în duet "I See the Light" din filmul de animaţie "O poveste încâlcită/ Tangled", iar Gwyneth Paltrow, care cântă "Coming Home" în "Country Strong", va fi, de asemenea, pe scena premiilor Academiei. Deoarece Dido, nominalizată împreună cu Rollo Armstrong şi A.R. Rahman pentru "If I Rise" din "127 Hours", nu a putut fi prezentă la gală, producătorii au ales ca aceasta să fie înlocuită de Florence Welch de la trupa Florence and the Machine.

Lungmetrajul "Discursul regelui/ The King's Speech", în care actorul Colin Firth interpretează rolul regelui George al VI-lea al Marii Britanii, a primit cele mai multe nominalizări la Oscar - 12 - şi a fost recompensat de majoritatea sindicatelor profesioniştilor de la Hollywood - Sindicatul producătorilor americani (PGA), Sindicatul actorilor americani (SAG) şi Sindicatul regizorilor americani (DGA). În plus, acest film a fost marele câştigător la gala premiilor Academiei de Film şi Televiziune Britanice (BAFTA), obţinând şapte trofee.

La rândul său, "Reţeaua de socializare/ The Social Network", o cronică a felului în care a apărut Facebook, în regia lui David Fincher, a fost nominalizat la opt categorii - cu două mai puţin decât un alt contracandidat serios, westernul "Adevăratul curaj/ True Grit" al fraţilor Ethan şi Joel Coen - însă se bazează pe simpatia criticilor americani şi a succesului de la recenta gală a premiilor Globul de Aur, unde a fost recompensat cu patru trofee majore.

În faţa acestor doi candidaţi de calibru, câteva alte filme şi echipele tehnice din spatele lor pot emite pretenţii la câştigarea unor Oscaruri. Printre acestea se află "Adevăratul curaj/ True Grit", un remake regizat de fraţii Coen după un western clasic, drama "The Fighter" - o poveste din lumea boxului, "Lebăda neagră/ Black Swan" - o incursiune în universul obsesiv al unei balerine, dar şi "Începutul/ Inception", celebrul thriller regizat de Christopher Nolan, ce a avut un succes de casă impresionant în 2010.

Aproape toţi regizorii acestori filme sunt nominalizaţi la Oscar la categoria "cel mai bun regizor", însă cele mai mari şanse pare să le aibă Tom Hooper - regizorul filmului "Discursul regelui", premiat deja de Sindicatul regizorilor americani (DGA). Din 1948 şi până în prezent, doar şase laureaţi ai acestui premiu au eşuat în a câştiga şi Oscarul în acelaşi an.

În ceea ce-i priveşte pe actorii din rolurile principale, marele favorit este Colin Firth, care, graţie prestaţiei sale impresionante din "Discursul regelui", a câştigat absolut toate premiile importante din acest sezon. El va concura cu Jeff Bridges - şeriful din "Adevăratul curaj/ True Grit" - şi cu Jesse Eisenberg, interpretul lui Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei Facebook, din filmul "Reţeaua de socializare".

Actorul spaniol Javier Bardem este şi el nominalizat pentru rolul din "Biutiful", regizat de mexicanul Alejandro Gonzalez Inarritu, iar James Franco a fost nominalizat pentru prestaţia din drama "127 Hours" de Danny Boyle. James Franco va fi, totodată, împreună cu Anne Hathaway, prezentatorul galei de decernare a premiilor Oscar.

În ceea ce le priveşte pe actriţele din rolurile principale, Hollywood-ul are o favorită clară în acest an: Natalie Portman, premiată pentru rolul balerinei obsedate de succes care ajunge schizofrenică în drama "Lebăda neagră/ Black Swan", recompensată cu Globul de Aur, premiul BAFTA şi de Sindicatul actorilor americani (SAG). La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate Annette Bening pentru rolul din "The Kids Are All Right", Nicole Kidman pentru rolul din "Rabbit Hole", Jennifer Lawrence din "Winter's Bone" şi Michelle Williams din "Blue Valentine".

În categoriile actorilor şi actriţelor în roluri secundare, pariurile par deschise oricărui rezultat, chiar dacă numele actorilor Christian Bale şi Melissa Leo, ambii pe afişul filmului "The Fighter", sunt pe buzele tuturor.

Alţi actori cu şanse reale sunt Helena Bonham Carter ("Discursul regelui"), Amy Adams ("The Fighter"), tânăra Hailee Steinfeld ("Adevăratul curaj/ True Grit"), Jacki Weaver ("Animal Kingdom"), Geoffrey Rush ("Discursul regelui"), John Hawkes ("Winter's Bone"), Jeremy Renner ("The Town") şi Mark Ruffalo ("The Kids Are All Right").

Totodată, două filme francofone sunt în cursă: "Hors-la-loi", filmul algerianului Rachid Bouchareb, şi "Incendies", al regizorului canadian Denis Villeneuve. Ele vor concura la categoria "cel mai bun film străin" cu peliculele ""Biutiful" (Mexic), "Dogtooth" (Grecia) şi "In a Better World" (Danemarca).

(SURSA :MEDIAFAX.RO)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu