luni, 15 august 2011

Şoferii români, printre cei mai nepricepuţi din Europa

În funcţie de numărul accidentelor din fiecare ţară, un raport al Comisiei Europene arată cu degetul înspre Europa de Est când vine vorba de şoferii nepricepuţi. Astfel, România, alături de Polonia şi Bulgaria se află la coada clasamentului. Citeşte în articol despre ţara cu cei mai disciplinaţi conducători auto. Video cu exemple care au dus România la coada clasamentului.




Şoferii români, printre cei mai nepricepuţi din Europa VIDEO
15 aug 2011, 16:36 |
REALITATEA TV În funcţie de numărul accidentelor din fiecare ţară, un raport al Comisiei Europene arată cu degetul înspre Europa de Est când vine vorba de şoferii nepricepuţi. Astfel, România, alături de Polonia şi Bulgaria se află la coada clasamentului. Citeşte în articol despre ţara cu cei mai disciplinaţi conducători auto. Video cu exemple care au dus România la coada clasamentului.

Şoferii români au fost declarati printre cei mai nepricepuţi din Europa / FOTO: REALITATEA TV
Imaginea 1/1. România este la coada clasamentului când vine vorba de priceperea şoferilor, fiind întrecută doar de Polonia şi Bulgaria. Concluzia apare într-o statistică a Comisiei Europene, care pune în balanţă numărul şoferilor şi pe cel al accidentelor înregistrate la suta de mii de locuitori.

Ţara cu cei mai disciplinaţi şoferi în 2010 a fost Suedia, unde s-au inregistrat doar 265 de decese în urma accidentelor rutiere, şi cel mai mic procent de accidente la suta de mii de locuitori. Suedia este urmată în acest clasament de Marea Britanie, Olanda, şi Malta.

În 2009, un top al şoferilor slabi, realizat de o publicaţie americană, era condus tot de România. Mai mult, realizatorii clasamentului au postat pe internet şi câteva dovezi de pe Youtube în această privinţă. Realizatorii topului au întocmit atunci un astfel de clasament şi pentru Asia. Jurnaliştii au reuşit, cu greu, să aleagă dintre multele accidente ale căror protagonişti sunt pietoni, biciclişti, motociclişti şi chiar... măgari. În Asia, pe primul loc se află China, urmată de Singapore şi Japonia.

Când vine vorba de oraşe, Bucureştiul apare şi el un astfel de clasament. Potrivit unui studiu realizat de site-ul opentravel.com, şoferii din Bucureşti sunt pe locul 9 în top: agresivi, violenţi, claxonând tot timpul. Primele trei locuri din topul celor mai indisciplinaţi şoferi din lume le ocupă cei din Mumbai, Cairo şi Montreal.

De altfel, un studiu arată că, în România, un şofer din cinci depăşeşte frecvent limita de viteză.


Câteve exemple video al şoferilor români care au ajuns subiect de ştire:

Un şofer a fost filmat în timp ce conducea maşina pe contrasens pe autostrada A1

Cei mai mulţi şoferi prinşi beţi la volan dau adevărate spectacole când sunt duşi la secţie

Un şofer a ajuns cu maşina în râpă

Un şofer începător a blocat o intersecţie şi apoi a sărit la bătaie

Doi copii au fost ucişi de un şofer începător

Un şofer a căzut cu maşina într-o groapă


sursa: realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu