luni, 31 ianuarie 2011

Numărul total al poliţiştilor restructuraţi va fi cu mult mai mic decât cel vehiculat,declara seful IGPR

Şeful IGPR, chestorul Liviu Popa, afirmă că a finalizat un proiect de reformă a Poliţiei, pe care îl va prezenta, la sfârşitul lunii, ministrului de Interne, spunând că unii dintre poliţişti vor trebui să plece, dar numărul celor restructuraţi va fi mai mult mai mic decât cel vehiculat.

Şeful Poliţiei Române s-a aflat, luni, la Oradea, pentru a participa la evaluarea activităţii pe anul trecut a Inspectoratului de Poliţie Bihor, pe care a catalogat-o drept una "care clasează inspectoratul în rândul celor cu nivel de standard ridicat" şi "un model demn de urmat".

Potrivit datelor statistice, în Bihor, s-a înjumătăţit numărul crimelor, a scăzut numărul violenţelor, al infracţiunilor stradale şi rutiere, al tâlhăriilor, al furturilor din buzunare şi al celor din societăţi comerciale, reuşindu-se stoparea şi chiar reducerea infracţiunilor, faţă de ultimii cinci ani, când acestea au fost într-o continuă creştere.
"Am urmărit bilanţul în spatele căruia este, însă, foarte multă muncă, sacrificii, pasiune. Este un model demn de urmat, iar rezultatele clasează acest
inspectorat în rândul celor cu nivel de standard

ridicat", a declarat, într-o conferinţă de presă, chestorul Liviu Popa.
Interpelat pe marginea restructurării Poliţiei Române, anunţată pentru acest an, chestorul Liviu Popa a declarat că aceasta va fi "una profundă", care va avea în vedere eficientizarea resurselor şi o reorientare a priorităţilor, având deja pregătit un proiect de reformă, pe care îl va prezenta, la sfârşitul lunii, spre analiză, ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.


"Nu ne permitem să fim haotici, să delapidăm banul public. Va trebui să reorganizăm munca şi resursele, să nu folosim maşinile şi benzina doar pentru că le avem, ci atunci când e nevoie. Va avea loc şi o relocare a personalului, în funcţie de necesităţi. Nu e normal să fie acelaşi număr de poliţişti în localităţi cu o populaţie de 1.000 de oameni sau 5.000", a spus şeful Poliţiei Române.
Restructurarea Poliţiei va impune, de asemenea, şi o reducere a personalului, printre cei care vor trebui să plece fiind şi poliţiştii cu sancţiuni.

"Ar fi momentul să fim mai fermi. Cu ocazia bilanţului naţional, am sesizat că avem multe probleme, peste 7.000 de poliţişti sancţionaţi, unii cu câte trei-patru sancţiuni. Unii dintre aceştia vor trebui să plece", a spus chestorul Liviu Popa.
El a arătat însă că "numărul total al poliţiştilor restructuraţi va fi cu mult, mult mai mic decât cel vehiculat până în prezent, de 10.000 sau 18.000, o parte dintre ei urmând să fie preluaţi de Poliţiile locale".

SURSA MEDIAFAX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu