vineri, 28 mai 2010

Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision, s-au calificat în finala concursului, care va avea loc sâmbătă, după ce au trecut joi de semifinala care s-a desfăşurat la Telenor Arena din Oslo, în Norvegia

Pe lângă reprezentanţii României, concurenţii din Georgia, Ucraina, Turcia, Israel, Irlanda, Cipru, Azerbaidjan, Armenia şi Danemarca au fost selectaţi, în urma semifinalei de joi, să participe la finala Eurovision, care va avea loc sâmbătă seară, la Oslo.

În finală vor participa, pe lângă artiştii aleşi în urma semifinalelor, reprezentanţii din Franţa, Germania, Norvegia, Spania şi Marea Britanie, calificaţi automat.
Reprezentanţii din Bosnia şi Herţegovina, Republica Moldova, Rusia, Grecia, Portugalia, Belarus, Serbia, Belgia, Albania şi Islanda au fost selectaţi, în urma primei semifinale, care a avut loc marţi, să participe la finala Eurovision.
România, reprezentată la Oslo de Paula Seling şi Ovi, cu piesa "Playing With Fire", a intrat, joi, în concurs pe poziţia a zecea.
Cei doi au concurat în cea de-a doua semifinală alături de Elveţia, Lituania, Georgia, Turcia, Irlanda, Slovenia, Suedia, Ucraina, Olanda, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Azerbaidjan, Cipru, Israel şi Armenia.
Conform regulamentului, câte zece ţări din cele două semifinale acced, pe baza televotingului şi a notelor acordate de juriu, în faza finală a competiţiei.
Prima şi a doua semifinală a Eurovision 2010 au fost difuzate, marţi şi joi, în direct pe TVR 1, şi prezentate din studioul Televiziunii Române de Geanina Corondan şi Leonard Miron.
În decizia finală au contat în proporţie de 50% votul telespectatorilor şi 50% votul unui juriu de specialitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu