marți, 25 mai 2010

Nu se pot reduce diferenţiat pensiile

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat marţi, după discuţiile preşedintelui Traian Băsescu cu grupurile parlamentare ale PDL, că nu poate să aibă loc o reducere diferenţiată a pensiilor, deoarece aceasta ar presupune modificarea punctului de pensie.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, le-a spus pensionarilor gălăţeni care au protestat în faţa sediului instituţiei că nu vor scădea pensiile sub 1.000 de lei, iar cei care beneficiază de această sumă nu vor fi obligaţi la coplată. Totodată, Şeitan le-a promis sindicaliştilor că în lunile iulie şi august vor beneficia de bilete pentru bazele de tratament din ţară.

Întrebat dacă se ia în calcul ca pensiile care nu depăşesc 1.000 de lei să nu fie modificate, Vlădescu a răspuns: "Nu se modifică în acest sens, pentru că trebuie modificat punctul de pensie. Nu se poate acorda o scădere diferenţiată".


Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, luni, că la întâlnirea programată cu preşedintele Traian Băsescu, la Parlament, înainte de trimiterea scrisorii către FMI, grupul reprezentanţilor Uniunii va insista pe importanţa protejării celor care au pensii mici.

Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte, marţi, cu grupurile parlamentare care susţin Guvernul, pentru discuţii privind măsurile impuse de acordul cu FMI.

De asemenea, UNPR va susţine, la discuţiile cu preşedintele Băsescu, menţinerea actualei valori a pensiei minim garantate, de 350 lei. Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a precizat pentru MEDIAFAX că independenţii vor insista, pe de altă parte, ca reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor şi cu 15% a pensiilor să fie măsuri cu caracter temporar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu