sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Antonescu: Nu doresc să devin preşedinte mână forte a la Blaga sau Băsescu, doresc reformarea PNL


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că nu este "mână forte" şi nu doreşte să fie un preşedinte "mână forte a la Blaga sau Băsescu", menţionând totodată că preocuparea pentru un statut adaptat la ceea ce ar însemna o reformare mai amplă a partidului există şi în cazul său.

Întrebat, la Realitatea TV, cum vede declaraţia vicepreşedintelui PNL Relu Fenechiu că trebuie să devină "mână forte" şi trebuie să i se dea mijloacele prin Statut să devină un astfel de lider, Antonescu a răspuns: "O văd cu ochi buni!".

"Intenţia de modificare a Statutului, aşa cum o exprimă domnul Fenechiu, o văd cu ochi buni", a afirmat Crin Antonescu.

Ulterior, liberalul a spus că a glumit, precizând că nu doreşte să devină "un preşedinte de partid mână forte a la Blaga sau Băsescu".



Liberalul a subliniat că nu se pregăteşte "intens" pentru un Congres şi nu şi-a dedicat zilele de trecere dintre ani "problemelor de Congres în PNL şi modificarea Statutului", adăugând că "preocuparea pentru un statut, dar nu în sensul de putere a preşedintelui cu mână forte, preocuparea pentru un statut care să fie adaptat la ceea ce ar însemna o reformare mai amplă a partidului" există şi la el şi la alţii.


Despre scrisoarea lui Relu Fenechiu adresată premierului Boc şi preşedintelui Băsescu, Antonescu a menţionat că nu ştie dacă acesta a primit un răspuns, menţionând că este ultima din grijile sale.

În privinţa unei eventuale oferte de guvernare a PDL, preşedintele PNL a spus: "Nu sunt decât două ipoteze: ori încep manele din astea politice, cum cântă domnul Videanu când intră în sediu «A, ce bine ar fi să facem noi guvern de dreapta! Ce bine că o să ne scrie domnul Fenechiu!», vorbe, ori le spun foarte clar: discutăm..., nu mai e cazul, evident, că avem Guvern, avem buget, am văzut ce vor, am văzut ce pot, ce îi interesează. Cum o să guvernez cu ei? De ce o să guvernăm, ca să îmbogăţim familia Cocoş? Eu nu am acest scop în viaţă".

Întrebat ce are să-şi reproşeze în această perioadă, în perspectiva convocării Congresului ordinar în acest an, Crin Antonescu a menţionat că nu crede că ar fi trebuit să ia alte decizii decât pe cele luate, arătând că, din acest punct de vedere, nu are griji la Congres .


El a subliniat că grijile sale sunt legate de ce se întâmplă pe scena politică românească şi ce soluţii vor fi găsite pentru ieşirea din criză.

"Grijile mele sunt legate pe ceea ce se întâmplă pe scena politică românească, unde, chiar în condiţiile în care PNL va reuşi, şi sunt convins că va reuşi, să reziste să fie un partid de opoziţie eficient, e greu de văzut soluţii rapide, la îndemână pe parcusrul anului 2010 pentru a ieşi din această fundătură", a declarat liderul PNL.

El a mai spus că foarte multă lume discută ce se întâmplă în PNL fără a şti exact, menţionând că, dacă exista o dorinţă aşa de mare de a face "praf acest partid", de a-l tranforma într-un partid al progresului şi de a merge la guvernare, acest lucru s-ar fi întâmplat.

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că, în opinia sa, partidul are nevoie de "o mână de fier", menţionând că Antonescu trebuie să devină un astfel de lider şi adăugând că el ar opta pentru un Congres ordinar la toamnă, în care să se meargă pe "varianta moţiunilor".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu