miercuri, 20 iunie 2012

Condamnare FĂRĂ PRECEDENT pentru România
ADRIAN NĂSTASE, aşteptat la ÎNCHISOARE.


ADRIAN NĂSTASE a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii". ADRIAN NĂSTASE este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. ADRIAN NĂSTASE este primul premier postdecembrist condamnat la închisoare.

ADRIAN NĂSTASE a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.
Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis în parte recursurile făcute de ADRIAN NĂSTASE şi ceilalţi inculpaţi din dosarul "Trofeul calităţii".
ADRIAN NĂSTASE: O altă încadrare, aceeaşi sentinţă
Astfel, instanţa a casat sentinţa din ianuarie prin care ADRIAN NĂSTASE a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare şi, în rejudecare, a schimbat încadrarea juridică a faptei de care este acuzat, respectiv a înlăturat forma continuată a infracţiunii.
ADRIAN NĂSTASE, condamnat definitiv: DOI ani de închisoare cu EXECUTARE în "Trofeul Calităţii"
Pentru noua infracţiune reţinută în cazul lui ADRIAN NĂSTASE, judecătorii au hotărât ca fostul premier să fie condamnat tot la doi ani de închisoare cu executare.
Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la şase de închisoare cu executare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi după ispăşirea pedepsei. În cazul acesteia, Completul de cinci judecători a înlăturat sporul de un an de închisoare dispus în prima decizie.
Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, fiindu-i astfel redusă pedeapsa iniţială cu un an.
Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL, a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare, Marina Ioana Popovici a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, iar soţul acesteia, Bogdan Popovici, va executa şase ani de închisoare.
Completul de cinci judecători a menţinut celelalte dispoziţii dispuse de instanţa de fond care a judecat dosarul "Trofeul calităţii".
ADRIAN NĂSTASE: Decizia este definitivă
Decizia în dosarul Trofeul Calităţii este definitivă şi urmează să fie pusă în executare.
În 30 ianuarie 2012, fostul premier ADRIAN NĂSTASE fusese condamnat la doi ani de închisoare cu executare, de către un complet de trei judecători al instanţei supreme, în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.
ADRIAN NĂSTASE a fost trimis în judecată în acest dosar în ianuarie 2009, el fiind acuzat atunci de folosirea influenţei sau a autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.
NĂSTASE, CONDAMNAT. REACŢIA lui Crin Antonescu
În acelaşi dosar, Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la şase de închisoare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi, pedeapsă la care i s-a aplicat un spor de un an.
Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL şi soţii Marian Ioana şi Bogdan Popovici au primit fiecare câte şase ani de detenţie, la care s-a aplicat un spor de un an.
ADRIAN NĂSTASE: obligat la plata unor despăgubiri
ADRIAN NĂSTASE, în solidar cu Irina Paula Jianu, Diana Gasparovici, Marian Ioana şi Bogdan Popovici şi Cristian Mihail Vasile, au fost obligaţi de către instanţa supremă la plata, în solidar cu societăţile Arond SRL şi Eurografica SRL, a peste trei miliarde de lei vechi despăgubiri către ISC.
Jianu, Gasparovici, soţii Popovici şi Vasile au fost obligaţi de judecători la plata a alţi peste trei miliarde de lei către Inspectoratul de Stat în Construcţii.
Totodată, instanţa a decis în ianuarie confiscarea sumei de 38.217,220 de lei de la ADRIAN NĂSTASE, bani ce ar fi fost obţinuţi prin fapta penală comisă.
ICCJ a decis atunci menţinerea sechestrelor asiguratorii puse de către procurori în 24 octombrie 2008 asupra mai multor bunuri ale lui Jianu, Gasparovici, Popovici şi Vasile. Astfel, au fost menţinute sechestrele pe un apartament din Bacău al Irinei Jianu, un altul din Brăila al lui Gasparovici şi pe două apartamente din Bucureşti ale lui Vasile şi soţilor Popovici.

sursa:realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu