miercuri, 20 iunie 2012

   Mă uit şi nu-mi vine să cred!
Vanghelie reacţionează la condamnarea lui Adrian Năstase


"Sunt bulversat. Mă uit şi nu-mi vine să cred. Nu mă puteţi bănui că sunt un fan Adrian Năstase, am avut multe dispue cu el, dar ceea ce se întâmplă azi în România trebuie să pună pe toată lumea pe gânduri. Trebuie condamnat oricine greşeşte şi e vinovat, dar dacă ne uităm la ce dosar e vorba, efectiv ne pune pe gânduri. Nu vreau eu să vorbesc in numele justiţiei. Mă pune gânduri că jocul politic nu mai are limite", a spus Vanghelie, la Realitatea TV.
Intrebat dacă decizia in cazul Năstase generează un sentiment de teamă, Vanghelie a replicat: "Nu teamă, ci sentiment de neîncredere într-o societate democratică".
"Jocul politic nu are limite. Nu aşa se rezolvă problemele în România. Decizia de condamnare este rezultatul jocului politic murdar. Nu mai există limite", a spus Vanghelie, citat de Mediafax. El a precizat că decizia de condamnare s-a bazat pe un dosar fără probe şi a arătat că nu în discutarea unor lucruri din campanie electorală din 2004 stă corupţia din România.
"Nu sunt un fan al lui Adrian Năstase. Dar cred că pe un dosar fără probe, care e discutabil, despre lucruri din campania electorală – nu asta e corupţia din România. Corupţia e la băieţii deştepţi care fură sute de milioane de euro din contractele din energie", a spus Vanghelie.
Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

sursa realitatea.net
Condamnare FĂRĂ PRECEDENT pentru România
ADRIAN NĂSTASE, aşteptat la ÎNCHISOARE.


ADRIAN NĂSTASE a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii". ADRIAN NĂSTASE este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. ADRIAN NĂSTASE este primul premier postdecembrist condamnat la închisoare.

ADRIAN NĂSTASE a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.
Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis în parte recursurile făcute de ADRIAN NĂSTASE şi ceilalţi inculpaţi din dosarul "Trofeul calităţii".
ADRIAN NĂSTASE: O altă încadrare, aceeaşi sentinţă
Astfel, instanţa a casat sentinţa din ianuarie prin care ADRIAN NĂSTASE a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare şi, în rejudecare, a schimbat încadrarea juridică a faptei de care este acuzat, respectiv a înlăturat forma continuată a infracţiunii.
ADRIAN NĂSTASE, condamnat definitiv: DOI ani de închisoare cu EXECUTARE în "Trofeul Calităţii"
Pentru noua infracţiune reţinută în cazul lui ADRIAN NĂSTASE, judecătorii au hotărât ca fostul premier să fie condamnat tot la doi ani de închisoare cu executare.
Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la şase de închisoare cu executare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi după ispăşirea pedepsei. În cazul acesteia, Completul de cinci judecători a înlăturat sporul de un an de închisoare dispus în prima decizie.
Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, fiindu-i astfel redusă pedeapsa iniţială cu un an.
Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL, a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare, Marina Ioana Popovici a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, iar soţul acesteia, Bogdan Popovici, va executa şase ani de închisoare.
Completul de cinci judecători a menţinut celelalte dispoziţii dispuse de instanţa de fond care a judecat dosarul "Trofeul calităţii".
ADRIAN NĂSTASE: Decizia este definitivă
Decizia în dosarul Trofeul Calităţii este definitivă şi urmează să fie pusă în executare.
În 30 ianuarie 2012, fostul premier ADRIAN NĂSTASE fusese condamnat la doi ani de închisoare cu executare, de către un complet de trei judecători al instanţei supreme, în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.
ADRIAN NĂSTASE a fost trimis în judecată în acest dosar în ianuarie 2009, el fiind acuzat atunci de folosirea influenţei sau a autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.
NĂSTASE, CONDAMNAT. REACŢIA lui Crin Antonescu
În acelaşi dosar, Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la şase de închisoare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi, pedeapsă la care i s-a aplicat un spor de un an.
Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL şi soţii Marian Ioana şi Bogdan Popovici au primit fiecare câte şase ani de detenţie, la care s-a aplicat un spor de un an.
ADRIAN NĂSTASE: obligat la plata unor despăgubiri
ADRIAN NĂSTASE, în solidar cu Irina Paula Jianu, Diana Gasparovici, Marian Ioana şi Bogdan Popovici şi Cristian Mihail Vasile, au fost obligaţi de către instanţa supremă la plata, în solidar cu societăţile Arond SRL şi Eurografica SRL, a peste trei miliarde de lei vechi despăgubiri către ISC.
Jianu, Gasparovici, soţii Popovici şi Vasile au fost obligaţi de judecători la plata a alţi peste trei miliarde de lei către Inspectoratul de Stat în Construcţii.
Totodată, instanţa a decis în ianuarie confiscarea sumei de 38.217,220 de lei de la ADRIAN NĂSTASE, bani ce ar fi fost obţinuţi prin fapta penală comisă.
ICCJ a decis atunci menţinerea sechestrelor asiguratorii puse de către procurori în 24 octombrie 2008 asupra mai multor bunuri ale lui Jianu, Gasparovici, Popovici şi Vasile. Astfel, au fost menţinute sechestrele pe un apartament din Bacău al Irinei Jianu, un altul din Brăila al lui Gasparovici şi pe două apartamente din Bucureşti ale lui Vasile şi soţilor Popovici.

sursa:realitatea.net

vineri, 15 iunie 2012

 Perchezitii in Braila, Galati si Ialomita la traficanti de tigari

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au  facut, în caeastă dimineaţă, percheziţii în municipiile Brăila, Galaţi şi în judeţul Ialomiţa, la domiciliile unor traficanţi care aduceau ţigări din Republica Moldova şi Ucraina, cu barjele pe Dunăre, prejudiciul produs bugetului de stat fiind estimat la 10 milioane de lei, relatează Mediafax.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier, format din 20 de persoane, cetăţeni români şi moldoveni, care făceau contrabandă cu ţigări.

Anchetatorii au făcut 18 percheziţii în municipiile Brăila şi Galaţi, precum şi în judeţul Ialomiţa, la imobile şi la două ferme aparţinând membrilor grupării, fiind duse la audieri 25 de persoane.

Gruparea, coordonată de Iorgu Ionescu, zis "Talanu", de 47 de ani, lider al lumii interlope din Brăila, şi de Stepan Arabadzhy, zis "Stiopa", cu dublă cetăţenie, moldovenească şi ucraineană, au introdus şi comercializat ilegal în România însemnate cantităţi de ţigări provenind din Republica Moldova şi Ucraina, potrivit unui comunicat de vineri al DIICOT.

Ţigările erau introduse în ţară pe cale navală, pe Dunăre, fiind disimulate în barje de transport materii prime industriale care tranzitau judeţele Tulcea şi Galaţi. La limita judeţelor Brăila şi Ialomiţa, ţigările erau descărcate în bărci de mare viteză, cu ajutorul cărora erau transportate la mal. Ulterior, ţigările erau depozitate în imobile aparţinând membrilor grupării, din judeţele Galaţi, Brăila şi Ialomiţa, de unde erau distribuite şi vândute în mai multe judeţe de către alţi membri ai grupării.
În perioada iunie 2011-iunie 2012, membrii grupării au realizat nouă transporturi. La un singur astfel de transport, prin ascunderea într-un locaş special dintr-o navă, au fost introduse în ţară aproximativ 170.000 de pachete de ţigări mărcile "M.T", "Plugarul", "Doina" şi "Temp", având aplicate timbre de accizare ale Republicii Moldova.
De asemenea, în 13 iunie 2012, membrii grupării au introdus în ţară aproximativ 200.000 de pachete de ţigări.
Prejudiciul produs bugetului de stat prin sustragerea de la plata taxelor vamale a fost estimat la aproximativ 10 milioane de lei.
Cercetările în această cauză au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, IPJ Galaţi, IPJ Brăila şi al lucrătorilor din cadrul IJJ Galaţi

sursa:Romania libera.ro