vineri, 20 august 2010

Jessica Simpson

Jessica Ann Simpson (născută la data de 10 iulie 1980) este o cântăreață, actriță și textieră americană. Ea a devenit cunoscută la finele anilor '90 prin intermediul cântecului său de debut intitulat „I Wanna Love You Forever”,care a devenit cel mai cunoscut disc single al său din întreaga-i carieră, fiind până astăzi singurul său hit de top 10 în clasamentul Billboard Hot 100. Materialul său discografic de debut, Sweet Kisses, a fost lansat la sfârșitul anului 1999 în țara sa natală, fiind promovat cu ajutorul altor două extrase pe single lansate pe parcursul anului următor, „When You Are” (un duet cu viitorul său soț Nick Lachey) și „I Think I'm In Love With You”.
Pentru Simpson anul 2001 a început cu o nouă imagine promovată prin intermediul discului Irresistible.Schimbarea însă, i-a provocat carierei sale artistice un declin, albumul primind doar un disc de aur în țara sa natală,spre deosebire de dublul disc de platină obținut de materialul precedent. La nivel mondial, era Irresistible a reprezentat de asemenea un declin, singurul cântec intrat în clasamente fiind piesa de titlu a albmului. La finele anului 2002 cântăreața s-a căsătorit cu interpretul Nick Lachey, fostul component al formației 98 Degrees, cu care Simpson a susținut o serie de concerte pentru a-și promova albumul Sweet Kisses.
Un an mai târziu, în 2003 Simpson a revenit cu albumul In This Skin, ce avea să devină cel mai mare succes din întreaga sa carieră.Acesta adevenit popular cu ajutorul înegistrării de succes „With You” și a preluării „Take My Breath Away”.Materialul s-a comercializat în peste șapte milioane de exemplare la nivel global, fiind până astăzi cel mai bine vândut disc al interpretei.Simpson a debutat și în lumea cinematografiei în anul 2005 prin intermediul filmului The Dukes of Hazzard. Pentru prestația sa artista a primit un trofeu Teen Choise Awards dar și o serie de nominalizări la Zmeura de Aur. În același an câtăreața a promovat piesa „These Boots are Made for Walkin'”, ce a fost inclusă pe coloana sonoră a peliculei.Înregistrarea s-a bucurat de success la nivel mondial, fiind cel mai bine clasat single al lui Simpson în țări precum Australia, Germania, Noua Zeelandă sau Regatul Unit.
La finele anului 2005 Simpson a divorțat de Nick Lachey,lansând la scurt timp materialul A Public Affair, ce a primit discul de aur în Statele Unite ale Americii. Cel de-al cincilea album de studio al artistei a marcat o schimbare a direcției muzicale a interpretei, aceasta optând pentru a promova muzică country. Rezultatul a fost discul Do You Know, ce a fost blamat de criticii muzicali și a fost declarat un eșec în materie de vânzări.


Cariera muzicală

1999 – 2000: Cunoașterea notorietății cu materialul «Sweet Kisses»

În urma încheierii unui contract de promovare cu casa de discuri Columbia Records, o parte afiliată companiei Sony BMG, Simpson a început promovarea primului său disc single, intitulat „I Wanna Love You Forever”. Cântecul s-a bucurat de un succes major în țara natală a interpretei, ocupând poziția cu numărul trei în clasamentul Billboard Hot 100, fiind până astăzi cel mai bine plasat extras pe single al artistei în acesată listă întocmită de revista Billboard. La nivel global înregistrarea a obținut clasări similare, urcând în primele zece locuri ale listelor muzicale din țări precum Australia, Belgia, Canada, Regatul Unit sau Suedia.

Piesa a fost inclusă pe materialul discografic de debut al cântăreței, intitulat Sweet Kisses și oferit lanțurilor de magazine spre comercializare începând cu data de 23 noiembrie 1999.[4] Albumul a obținut locul 25 în clasamentul Billboard 200,la nivel mondial înregistrând poziționări similare în cadrul listelor celor mai bine vândute materiale discografice. O prezență notabilă a discului o consideră trepta cu numărul 5, câștigată în Elveția. Albumul a primit dublu disc de platină în Statele Unite ale Americii[6] și un disc de platină în Canada. Pentru a-și promova realizarea, Simpson a participat alături de Ricky Martin și grupul muzical 98 Degrees la o serie de turnee de promovare. În timpul seriei de concerte susținute alături de formație, interpreta a stabilit o relație de prietenie cu unul dintre componenți, Nick Lachey.

De pe album au mai fost extrase două discuri single, doar unul fiind promovat la nivel modial. Primul dintre acestea, „When You Are” (un duet cu Nick Lachey), a fost lansat doar în America de Nord, obținând modestul loc 62 în clasamentul Bilboard Hot 100. Cântecul a activat și în topurile canadiene, urcând până pe treapta cu numărul 28. Cea de-a treia și ultima piesă promovată de pe Sweet Kisses a fost înregistrarea „I Think I'm In Love With You” ce a câștigat locul 10 în Australia și locul 15 în Regatul Unit al Marii Britanii. În Statele Unite ale Americii acesta a ocupat locul 21.








2001 – 2002: Schimbarea de imagine adusă de «Irresistible»




Jessica Simpson în timpul unei interpretări din turneul USO/DoD Celebrity.În anul 2001 Simpson a adoptat o schimbare de imagine odată cu promovarea celui de-al doilea album al său, intitulat Irresistible.Acesta a fost promovat prin intermediul piesei de titlu care a devenit în scurt timp un hit în Statele Unite ale Americii, urcând până pe locul 15 și devenind cel de-al doilea cântec de top 20 al lui Simpson în lista compilată de revista Billboard. La nivel mondial cântecul a înregistrat clasări notabile în Canada, Irlanda, Regatul Unit sau Suedia. În Germania cântecul a debutat pe locul 97 și a urcat până pe treapta cu numărul 33. Videoclipul cântecului a fost regizat de Simon Brand, fiind comparat cu cel realizat de Mariah Carey pentru șlagărul său „Honey”. Pentru a facilita urcarea în clasamente s-a realizat și un remix în colaborare cu Lil Bow Wow și acesta beneficiând de un videoclip.

Albumul a debutat pe locul 6 în Billboard 200, vânzările din prima lună fiind de aproximativ 300.000 de exemplare. Materialul a primit discul de aur în Statele Unite ale Americii, comercializându-se în peste 755.000 de copii. La nivel internațional discul a înregistrat clasări și vânzări mediocre, primind un disc de aur în Canada. De pe Irresistible a mai fost promovat un singur extras pe single, un compact disc fiind lansat în Australia, Austria, Regatul Unit și Statele Unite ale Americii. „A Little Bit” a beneficiat de un videoclip regizat de Hype Williams și de o campanie de promovare însă nu a înregistrat clasări notabile.

 2003 – 2005: «In This Skin» și succesul său

În timpul lunii iulie a anului 2003 artista a lansat un nou disc single intitulat „Sweetest Sin”. Acesta a obținut doar locul 24 în Billboard Bubbling Under Hot 100, echivalentul poziției cu numărul 124 în clasamentul general.În ciuda eșecului întâmpinat de primul extras pe single, albumul In This Skin a debutat pe locul 10 în lista celor mai bine vândute albume din Statele Unite ale Americii, lucru datorat celor peste 64.000 de exemplare vândute și succesului înregistrat de serialul Newlyweds: Nick and Jessica. Discul a fost catalogat drept „un effort matur” de către Allmusic, fiind considerat o evoluție a artistei. Cel de-al doilea extras pe single, „With You” a urcat pe locul 14 în Billboard Hot 100 și a devenit un nou succes la nivel global. Grație cântecului albumul a fost relansat într-o ediție de colecție ce a urcat până pe locul 2 în Billbaord 200.

Jessica Simpson alături de Nick Lachey la gala premiilor MTV Video Music Awards 2004.În anul 2001 In This Skin a primit discul de aur în Canada, discul de platină în Australia (fiind până astăzi singurul material discografic al artistei ce obține o certificare în această regiune) și triplu disc de platină în țara natală a artistei, S.U.A..Materialul s-a comercializat în peste șapte milioane de exemplare la nivel global, fiind până astăzi cel mai bine vândut disc al interpretei. De pe album au mai fost extrase alte două piese, ambele fiind preluări. Prima dintre acestea, „Take My Breath Away” a obținut locul 10 în Canada și a primit discul de aur în Australia pentru peste 35.000 de exemplare vândute. Aceeași certificare a fost câștigată în S.U.A. în urma celor peste o jumătate de milion de copii comercializate. Ultima înregistrare promovată a fost preluarea după hitul artistului britanic Robbie Williams, „Angels”. Versiunea interpretată de Jessica Simpson a urcat până pe treapta cu numărul 27 în Australia. La finele anului 2004 cântăreața a lansat un album de colinde și cântece specifice Crăciunului, intitulat Rejoyce: The Christmas Album. Acesta a primit un disc de aur în S.U.A. pentru vânzări de peste 500.000 de exemplare. Materialul a fost lansat și în Asia, ediții speciale fiind lansate în țări precum Japonia sau Taiwan.

Un an mai târziu, în 2005 câtăreața a promovat piesa „These Boots are Made for Walkin'”, ce a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului The Dukes of Hazzard, peliculă unde artista deține un rol important. Cu toate că interpretarea lui Simpson în film a fost aspru criticată, câștigând și o serie de nominalizări la Zmeura de Aur,[ înregistrarea s-a bucurat de success la nivel mondial, fiind cel mai bine clasat single al lui Simpson în țări precum Australia, Austria, Germania, Noua Zeelandă sau Regatul Unit, în cea de-a doua regiune acesta fiind primul hit de top 20 al artistei, în timp ce în Noua Zeelandă piesa constituie singura intrare în primele zece locuri ale clasamentului național.În țara natală a interpretei „These Boots are Made for Walkin'” a urcat până pe locul 1 în lista celor mai bine vândute descărcări digitale. Videoclipul a devenit cunoscut la nivel mondial datorită imaginii provocatoare adoptate de Jessica Simpson, aceasta fiind blamată și ridiculizată, scenele fiind parodiate de grupul umoristic de origine americană Mad TV. Difuzarea materialul a fost interzisă în majoritatea Americii de Nord, Orientului Mijlociu, dar și în țări precum India și Venezuela. În aceeași perioadă au apărut informații conform cărora interpreta și Nick Lachey își vor încheia mariajul.



2006 – 2007: Declinul profesional

Odată cu încheierea divorțului de Nick Lachey, artista a început înregistrările pentru cel de-al patrulea material discografic de studio, schimbând casele de discuri și promovând albumul sub egida Epic Records. Primul cântec lansat după această schimbare, „A Public Affair” a devenit în scurt timp popular datorită videoclipului său ce îi include ca invitați speciali pe Eva Longoria, Christina Applegate, Christina Milian, Maria Menounos, Andy Dick și Ryan Seacrest. Înregistrarea a urcat până pe locul 14 în Billboard Hot 100 și până pe treapta cu numărul 6 în clasamentul Billboard Hot Digital Songs. De asemenea, a devenit prima clasare pe locul 1 a lui Simpson în topul Billboard Hot Dance Cub Play. La nivel mondial „A Public Affair” a urcat până pe locul 9 în Irlanda și a obținut clasări notabile în Australia, Canada, Regatul Unit sau Suedia.


Cel de-al doilea extras pe single de pe A Public Affair a fost înregistrearea „I Belong To Me”, ce a beneficiat de un videoclip și de o campanie de promovare adiacentă. Piesa a fost desemnată următorul single al albumului în urma unui concurs găzduit de website-ul official al artistei. În ciuda votului de încredere acordat de fani, „I Belong To Me” a obținut doar locul 110 în clasamentul principal din Statele Unite ale Americii și treapta cu numărul 90 în Billboard Pop 100. Cântecul nu a fost lansat și la nivel mondial, acesta fiind și ultima înregistrare promovată de pe material. Ulterior, Simpson a lansat piesa „You Spin Me Round (Like a Record) sub titulatura de single promoțional, urcând până pe poziția 95 în Billboard Pop 100.



 2008 – 2009: Schimbarea direcției muzicale


„Come On Over” a devenit cel mai cunoscut extras pe single de pe albumul Do You Know.

În luna septembrie a anului 2007, tatăl lui Simpson, care este și impresarul său, a declarat pentru revista People faptul că artista dorește să înregistreze un album care să conțină în totalitate piese country. Acesta a declarat faptul că artista „dorește să se întoarcă la originile sale, respectiv, în Texas”.La mai puțin de un an de la aceste dezvăluriri pe internet a apărut primul extras pe single de pe viitorul material discografic. „Come on Over” a devenit în scurt timp un cântec popular, posturile de radio ce promovează muzica country începând să îl difuzeze. Înregistrarea a debutat pe locul 41 în Billboard Hot Country Songs, devenind cea mai înaltă intrare în clasament pentru o piesă de debut în lumea muzicii country. Astfel Smpson a depășit recordul deținut de Miranda Lambert (cu piesa „Me and Charlie Talking”) și Brad Cotter (cu piesa „I Meant To”), ambii artiști debutând pe locul 42 în lista compilată de Billboard. Cântecul a beneficiat și de un videoclip, a cărui premieră a avut loc în luna iulie a anului 2008. În ciuda startului promițător, înregistrarea a urcat doar până pe locul 18 în Billboard Hot Country Songs și a obținut poziția cu numărul 65 în Billboard Hot 100.



Albumul pe care a fost inclus „Come on Over”, a fost intitulat Do You Know și lansat pe data de 9 septembrie 2008 în Statele Unite ale Americii. Materialul a debutat pe locul 1 în Billboard Top Country Albums și pe locul 4 în clasamentul general, datorită celor peste 65.000 de exemplare comercializate într-o singură săptămână. Asemeni predecesorului său, Do You Know a fost blamat unele publicații, Dallas Morning News afirmând: „Cât de mult ar trebui să așteptăm de la CD-ul de debut în muzica country al Jessicăi Simpson? Dacă răspunsul este nu foarte mult, atunci nu veți fi dezamăgiți”.



Cel de-al doilea extras pe single al materialului, „Remember That”, a fost trimis posturilor de radio ce promovează muzica country pe data de 29 septembrie 2008. Cântecul a urcat până pe locul 42 în clasamentul Billboard Hot Country Songs, însă a coborât repede din lista muzicală, la finele anului, nefiind regăsit în primele cincizeci de trepte ale topului. Un ultim single, „Pray Out Loud”, nu a intrat în niciun clasament american. Pe data de 7 aprilie 2009 Simpson a confirmat faptul că ea și casa de discuri Columbia Nashville și-au încheiat colaborarea. Materialul s-a comercializat în mai puțin de 175.000 de exemplare pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.


2001 – 2002: Schimbarea de imagine adusă de «Irresistible»




Jessica Simpson în timpul unei interpretări din turneul USO/DoD Celebrity.În anul 2001 Simpson a adoptat o schimbare de imagine odată cu promovarea celui de-al doilea album al său, intitulat Irresistible.Acesta a fost promovat prin intermediul piesei de titlu care a devenit în scurt timp un hit în Statele Unite ale Americii, urcând până pe locul  și devenind cel de-al doilea cântec de top 20 al lui Simpson în lista compilată de revista Billboard. La nivel mondial cântecul a înregistrat clasări notabile în Canada, Irlanda, Regatul Unit sau Suedia.În Germania cântecul a debutat pe locul 97 și a urcat până pe treapta cu numărul 33.Videoclipul cântecului a fost regizat de Simon Brand, fiind comparat cu cel realizat de Mariah Carey pentru șlagărul său „Honey”.Pentru a facilita urcarea în clasamente s-a realizat și un remix în colaborare cu Lil Bow Wow și acesta beneficiând de un videoclip.


Albumul a debutat pe locul 6 în Billboard 200, vânzările din prima lună fiind de aproximativ 300.000 de exemplare.Materialul a primit discul de aur în Statele Unite ale Americii,comercializându-se în peste 755.000 de copii. La nivel internațional discul a înregistrat clasări și vânzări mediocre, primind un disc de aur în Canada. De pe Irresistible a mai fost promovat un singur extras pe single, un compact disc fiind lansat în Australia, Austria, Regatul Unitși Statele Unite ale Americii. „A Little Bit” a beneficiat de un videoclip regizat de Hype Williams și de o campanie de promovare însă nu a înregistrat clasări notabile.



În anul 2002 interpreta a lansat și un album de remixuri intitulat This Is The Remix, acesta obținând locul 18 în lista americană Billboard Top Electronic Albums. La finele aceluiași an cântăreața s-a căsătorit cu fostul component al formației 98 Degrees, Nick Lachey, cu care Simpson a susținut o serie de concerte pentru a-și promova albumul Sweet Kisses.De asemenea, cei doi au realizat un reality show intitulat Newlyweds: Nick and Jessica. Acesta i-a sporit popularitatea artistei și i-a asigurat succesul viitorului său album.



2003 – 2005: «In This Skin» și succesul său

În timpul lunii iulie a anului 2003 artista a lansat un nou disc single intitulat „Sweetest Sin”. Acesta a obținut doar locul 24 în Billboard Bubbling Under Hot 100, echivalentul poziției cu numărul 124 în clasamentul general.În ciuda eșecului întâmpinat de primul extras pe single, albumul In This Skin a debutat pe locul 10 în lista celor mai bine vândute albume din Statele Unite ale Americii, lucru datorat celor peste 64.000 de exemplare vândute și succesului înregistrat de serialul Newlyweds: Nick and JessicDiscul a fost catalogat drept „un effort matur” de către Allmusic, fiind considerat o evoluție a artistei. Cel de-al doilea extras pe single, „With You” a urcat pe locul 14 în Billboard Hot 100 și a devenit un nou succes la nivel global.Grație cântecului albumul a fost relansat într-o ediție de colecție ce a urcat până pe locul 2 în Billbaord 200.





Jessica Simpson alături de Nick Lachey la gala premiilor MTV Video Music Awards 2004.În anul 2001 In This Skin a primit discul de aur în Canada, discul de platină în Australia (fiind până astăzi singurul material discografic al artistei ce obține o certificare în această regiune) și triplu disc de platină în țara natală a artistei, S.U.A..Materialul s-a comercializat în peste șapte milioane de exemplare la nivel global, fiind până astăzi cel mai bine vândut disc al interpretei.De pe album au mai fost extrase alte două piese, ambele fiind preluări. Prima dintre acestea, „Take My Breath Away” a obținut locul 10 în Canada și a primit discul de aur în Australia pentru peste 35.000 de exemplare vândute. Aceeași certificare a fost câștigată în S.U.A. în urma celor peste o jumătate de milion de copii comercializate.Ultima înregistrare promovată a fost preluarea după hitul artistului britanic Robbie Williams, „Angels”. Versiunea interpretată de Jessica Simpson a urcat până pe treapta cu numărul 27 în Australia. La finele anului 2004 cântăreața a lansat un album de colinde și cântece specifice Crăciunului, intitulat Rejoyce: The Christmas Album.Acesta a primit un disc de aur în S.U.A. pentru vânzări de peste 500.000 de exemplare. Materialul a fost lansat și în Asia, ediții speciale fiind lansate în țări precum Japonia sau Taiwan.


Un an mai târziu, în 2005 câtăreața a promovat piesa „These Boots are Made for Walkin'”, ce a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului The Dukes of Hazzard, peliculă unde artista deține un rol important.Cu toate că interpretarea lui Simpson în film a fost aspru criticată, câștigând și o serie de nominalizări la Zmeura de Aur, înregistrarea s-a bucurat de success la nivel mondial, fiind cel mai bine clasat single al lui Simpson în țări precum Australia, Austria, Germania, Noua Zeelandă sau Regatul Unit, în cea de-a doua regiune acesta fiind primul hit de top 20 al artistei, în timp ce în Noua Zeelandă piesa constituie singura intrare în primele zece locuri ale clasamentului național.În țara natală a interpretei „These Boots are Made for Walkin'” a urcat până pe locul 1 în lista celor mai bine vândute descărcări digitale.Videoclipul a devenit cunoscut la nivel mondial datorită imaginii provocatoare adoptate de Jessica Simpson,aceasta fiind blamată și ridiculizată, scenele fiind parodiate de grupul umoristic de origine americană Mad TV.Difuzarea materialul a fost interzisă în majoritatea Americii de Nord, Orientului Mijlociu, dar și în țări precum India și Venezuela.În aceeași perioadă au apărut informații conform cărora interpreta și Nick Lachey își vor încheia mariajul.



 2006 – 2007: Declinul profesional

Odată cu încheierea divorțului de Nick Lachey,artista a început înregistrările pentru cel de-al patrulea material discografic de studio, schimbând casele de discuri și promovând albumul sub egida Epic Records. Primul cântec lansat după această schimbare, „A Public Affair” a devenit în scurt timp popular datorită videoclipului său ce îi include ca invitați speciali pe Eva Longoria, Christina Applegate, Christina Milian, Maria Menounos, Andy Dick și Ryan Seacrest. Înregistrarea a urcat până pe locul 14 în Billboard Hot 100 și până pe treapta cu numărul 6 în clasamentul Billboard Hot Digital Songs. De asemenea, a devenit prima clasare pe locul 1 a lui Simpson în topul Billboard Hot Dance Cub Play.La nivel mondial „A Public Affair” a urcat până pe locul 9 în Irlanda și a obținut clasări notabile în Australia, Canada, Regatul Unit sau Suedia.





Jessica Simpson în studioul postului de radio KISS 106.1 în anul 2006.Cântecul a fost inclus pe materialul discografic cu același nume. Albumul a primit atât aprecieri cât și recenzii nefavorabile. Cu toate acesta, discul a debutat pe locul 5 în Billboard 200, datorită celor peste 100.000 de exemplare vândute într-o singură săptămână. La nivel mondial materialul a înregistrat clasări mediocre, vânzările sale nedepășind cifra de un milion de copii, fiind declarat un eșec comercial.Pe disc a mai fost inclus și șlagărul „These Boots are Made for Walkin'” sub titulatura de cântec bonus în unele regiuni.



Cel de-al doilea extras pe single de pe A Public Affair a fost înregistrearea „I Belong To Me”, ce a beneficiat de un videoclip și de o campanie de promovare adiacentă.Piesa a fost desemnată următorul single al albumului în urma unui concurs găzduit de website-ul official al artistei. În ciuda votului de încredere acordat de fani, „I Belong To Me” a obținut doar locul 110 în clasamentul principal din Statele Unite ale Americii și treapta cu numărul 90 în Billboard Pop 100. Cântecul nu a fost lansat și la nivel mondial, acesta fiind și ultima înregistrare promovată de pe material. Ulterior, Simpson a lansat piesa „You Spin Me Round (Like a Record) sub titulatura de single promoțional, urcând până pe poziția 95 în Billboard Pop 100.



2008 – 2009: Schimbarea direcției muzicale




În luna septembrie a anului 2007, tatăl lui Simpson, care este și impresarul său, a declarat pentru revista People faptul că artista dorește să înregistreze un album care să conțină în totalitate piese country.Acesta a declarat faptul că artista „dorește să se întoarcă la originile sale, respectiv, în Texas”. La mai puțin de un an de la aceste dezvăluriri pe internet a apărut primul extras pe single de pe viitorul material discografic. „Come on Over” a devenit în scurt timp un cântec popular, posturile de radio ce promovează muzica country începând să îl difuzeze. Înregistrarea a debutat pe locul 41 în Billboard Hot Country Songs, devenind cea mai înaltă intrare în clasament pentru o piesă de debut în lumea muzicii country. Astfel Smpson a depășit recordul deținut de Miranda Lambert (cu piesa „Me and Charlie Talking”) și Brad Cotter (cu piesa „I Meant To”), ambii artiști debutând pe locul 42 în lista compilată de Billboard. Cântecul a beneficiat și de un videoclip, a cărui premieră a avut loc în luna iulie a anului 2008. În ciuda startului promițător, înregistrarea a urcat doar până pe locul 18 în Billboard Hot Country Songs și a obținut poziția cu numărul 65 în Billboard Hot 100.



Albumul pe care a fost inclus „Come on Over”, a fost intitulat Do You Know și lansat pe data de 9 septembrie 2008 în Statele Unite ale Americii. Materialul a debutat pe locul 1 în Billboard Top Country Albums și pe locul 4 în clasamentul general, datorită celor peste 65.000 de exemplare comercializate într-o singură săptămână. Asemeni predecesorului său, Do You Know a fost blamat unele publicații, Dallas Morning News afirmând: „Cât de mult ar trebui să așteptăm de la CD-ul de debut în muzica country al Jessicăi Simpson? Dacă răspunsul este nu foarte mult, atunci nu veți fi dezamăgiți”.



Cel de-al doilea extras pe single al materialului, „Remember That”, a fost trimis posturilor de radio ce promovează muzica country pe data de 29 septembrie 2008.Cântecul a urcat până pe locul 42 în clasamentul Billboard Hot Country Songs, însă a coborât repede din lista muzicală, la finele anului, nefiind regăsit în primele cincizeci de trepte ale topului. Un ultim single, „Pray Out Loud”, nu a intrat în niciun clasament american. Pe data de 7 aprilie 2009 Simpson a confirmat faptul că ea și casa de discuri Columbia Nashville și-au încheiat colaborarea. Materialul s-a comercializat în mai puțin de 175.000 de exemplare pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.



Cariera în cinematografie și televiziune

 2002 – 2004: «Newlyweds»

În vara anului 2003, serialul Newlyweds: Nick and Jessica, ce îi avea în rolurile principale pe Simpson și fostul său soț, Nick Lachey a început să fie difuzat de postul de televiziune MTV.Premiera a fost planificată în așa fel încât să coincidă cu lansatea materialului In This Skin. Serialul a devenit în scurt timp un fenomen, artista declarând următoarele: „Nu am crezut niciodată că realizarea spectacolului îmi va oferi un piedestal pe care să pășesc”.



Cuplul a apărut și în emisiunea specială The Nick and Jessica Variety Hour, care a fost difuzată în curstul anului 2004 și a fost comparată cu The Sony & Cher Show.Un an mai târziu, Newlyweds a câștigat un premiu People’s Choise Award, la categoria „Spectacolul favorit”, înainte de a fi încheiat.


 2005 – 2009 : Debutul în industria filmului

În vara anului 2005, Simpson și-a făcut debutul în luma cinematografiei prin intermediul peliculei The Dukes of Hazzard, unde a interpretat rolul lui Daisy Duke. Filmul a debutat pe locul 1 în Box Office-ul american, datorită celor peste 30,7 milioane de dolari americani proveniți din încasări. În total, producția a strând peste 110 milione de dolari la nivel mondial, deși marea majoritate a încasărilor au fost înregistrate în S.U.A..Presatația artistei a fost blamată, primind și o nominalizare la Zmeura de Aur, la categoria „Cea mai slabă actriță într-un rol secundar”.



Cel de-al doilea film în care a fost distribuită Simpson, Employee of the Month, a debutat pe locul 4 în Statele Unite ale Americii, datorită celor peste 11.8 miloane de dolari americani ce au provenit din încasări.[Cu un buget total de peste 12 milioane de dolari, pelicula a strâns un total de 38.368.909 de dolari la nivel mondial. De asemenea, și pentru interpretarea din acest film, cântăreața a primit critici și o nominalizare la Zmeura de Aur.



Blonde Ambition a fost lansat în anul 2007, însă nu s-a bucurat de succes în țara natală a artistei, cele mai bune încasări fiind înregistrate în Rusia și Ucraina, în ultima regiune debutând pe locul 1, mulțumită celor 253.008 dolari încasați în prima săptămână.În 2008 Simpson a avut o scurtă apariție în pelicula The Love Guru,[ iar un an mai târziu a luat parte la filmările producției Major Movie Star (ulterior redenumit în Private Valentine: Blonde and Dangerous).


2005 – 2009 : Debutul în industria filmului

În vara anului 2005, Simpson și-a făcut debutul în luma cinematografiei prin intermediul peliculei The Dukes of Hazzard, unde a interpretat rolul lui Daisy Duke.Filmul a debutat pe locul 1 în Box Office-ul american, datorită celor peste 30,7 milioane de dolari americani proveniți din încasări.În total, producția a strând peste 110 milione de dolari la nivel mondial, deși marea majoritate a încasărilor au fost înregistrate în S.U.A..Presatația artistei a fost blamată, primind și o nominalizare la Zmeura de Aur, la categoria „Cea mai slabă actriță într-un rol secundar”.



Cel de-al doilea film în care a fost distribuită Simpson, Employee of the Month, a debutat pe locul 4 în Statele Unite ale Americii, datorită celor peste 11.8 miloane de dolari americani ce au provenit din încasări. Cu un buget total de peste 12 milioane de dolari, pelicula a strâns un total de 38.368.909 de dolari la nivel mondial. De asemenea, și pentru interpretarea din acest film, cântăreața a primit critici și o nominalizare la Zmeura de Aur.



Blonde Ambition a fost lansat în anul 2007, însă nu s-a bucurat de succes în țara natală a artistei, cele mai bune încasări fiind înregistrate în Rusia și Ucraina, în ultima regiune debutând pe locul 1, mulțumită celor 253.008 dolari încasați în prima săptămână. În 2008 Simpson a avut o scurtă apariție în pelicula The Love Guru, iar un an mai târziu a luat parte la filmările producției Major Movie Star (ulterior redenumit în Private Valentine: Blonde and Dangerous).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu