duminică, 15 august 2010

Jennifer López

Jennifer López născută pe 24 iulie 1969, în cartierul Bronx din New York
Lopez s-a născut și a copilărit în The Bronx , New York, fiind una una dintre cele trei fice ale unei familii de puerto-ricani. Mama sa era educatoare la o gradiniță, iar tatăl său specialist în computere. Lopez are două surori, Lynda și Leslie. Ea și-a început cariera în muzică cântând în școli catolice. Ea a lucrat de-a lungul adolescenței pentru a-și putea plăti cursurile de canto și dans. După ce a frecventat Liceul Preston, din Bronx Lopez și-a divizat viața în două, lucrând într-un cadrul legal, dând lecții de coregrafie și dansând în cluburile de noapte din Manhattan. După luni de participări la diferite castinguri, Lopez a fost selectată pentru a dansa în diferite videoclipuri rap. Ea a obținut și un rol printre dansatorii formației New Kids on the Block, alături de care a dansat pe scena Premiilor americane ale muzicii din 1991. După ce a fost respinsă de încă două ori, Lopez a obținut un rol în serialul In Living Color. La scurt timp ea a devenit una dintre dansatoarele lui Janet Jackson, alături de care a dansat în videoclipul piesei "That's the Way Love Goes" în anul 1993.


Jennifer Lopez este cea mai bine platita actrita de origine hispanica din lume , incasand pentru un rol in film peste 15 milioane de dolari . Filmele in care a jucat au avut incasari record , precum Maid in Manhattan cu 94,001,225 $ si Shall We Dance cu 170,128,460 in box-office-ul international .


Jennifer Lopez a vandut peste 50 de milioane de albume in intreaga lume . Revista Forbes a estimat averea divei la 325 milioane de dolari , aceasta ocupand pozitia a 7-a in topul celor mai bogate femei din industria muzicii.
Pe 26 Noiembrie 2002 Jennifer Lopez a lansat cel de-al treilea album numit This Is Me... Then care a urcat pe locul doi in Billboard 200 si a continut patru single-uri : Jenny From The Block cu Jadakiss si Styles P , All I Have cu LL Cool J , I'm Glad si Baby I Love You . Povestea clipului Jenny From The Block a fost a doua incercare dupa I'm Real de a prezenta publicului adevarata personalitate a lui Jennifer Lopez , deoarece ziarele , televiziunile si revistele din intreaga lume o prezentau pe J.Lo ca fiind cea mai pretentioasa vedeta din lume , avand un anturaj care insumau peste 20 de bodyguarzi , 10 asistente personale , make-up artisti , bucatari , hair-stilisti, caratori de bagaje , maseori etc. Versurile melodiei se traduc prin : ,, Nu va lasati influentati de banii pe care ii am , eu raman , eu raman Jenny cea din Bloc , Am avut putin , acum am foarte mult , insa niciodata nu voi uita de unde am plecat ]] . Din videoclip a facut parte si fostul ei logodnic Ben Affleck deoarece relatia lor din 2002-2004 a fost cea mai mediatizata din lume , fiind prezentata constant pe prima pagina a tabloidelor . Interesul fanilor pentru Jennifer Lopez s-a dovedit si de compania Yahoo care a emis un comunicat precizand ca cele mai cautate cuvinte pe internet in anul 2002 au fost , desigur , Jennifer Lopez .
Lopez a apărut în câteva seriale televizate de comedie precum South Central, Second Chances, și Hotel Malibu, iar debutul în cinematografie l-a făcut prin intermediul filmului Nurses on the Line: The Crash of Flight 7. Lopez s-a făcut remarcată prin rolul obținut în drama anului 1995, Familia mea și cel din filmul de acțiune Răpirea trenului cu bani. Lopez a jucat în producțiile lui Francis Ford Coppola din anul 1996, comedia Jack, alături de Robin Williams și trilerul din 1997 Sânge și vin, alături de Jack Nicholson. Lopez a interpretat rolul principal în filmul Selena, pentru care a obținut o nominalizare în cadrul premiilor Globul de Aur la categoria "Cea mai bună actriță - Muzical sau Comedie" în 1998. Ea a devenit astfel prima actriță de origine latină care a primit un onorariu de 1 milion de dolari pentru interpretarea dintr-un film. Unele dintre alte interpretări aclamate de către critici au fost: Pasiune periculoasă, Conexiune inversă, Un alt început și Să dansăm?. Două filme produse de către Lopez au fost bine-primite la unele festivale de film: El Cantante la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, iar Orașul tăcerii la festivalul de la Bruxelles. Alte filme care au obținut succes moderat în care Lopez a jucat au fost: Eu cu cine mă mărit, Camerista, Soacra mea e o scorpie și Destul!. Totuși, producția Gigli s-a dovedit a fi o dezamăgire pentru critici și public.


În luna aprilie a anului 2004, Lopez a jucat în sitcomul Will și Grace, de-a lungul finalului celui de-al șaselea sezon interpretându-se pe sine. Datorită apariției sale, serialul a obținut o audiență covărșitoare, care nu mai fusese atinsă de la apariția lui Elton John din 2002, iar Lopez a apărut și în primul episod din sezonul șapte. În luna mai a anului 2006, MTV a început difuzarea emisiunii DanceLife. Emisiunea prezintă viețila a șase concurenți care se luptă pentru a obține un contract în lumea dansatorilor profesioniști. Lopez, a avut un rol activ în selectarea participanților, iar de-a lungul emisiunii ea a avut mai multe apariții.

Lopez a avut o apariție în rolul de mentor în cadrul emisiunii American Idol pe data de 10 aprilie, 2007.

Lopez este producătorul executiv al miniseriei numite după albumul său, "Como Ama Una Mujer". Aceasta a avut premiera la data de 30 octombrie, 2007.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu