duminică, 13 martie 2011

Aproape 600.000 de persoane evacuate în Japonia după cutremurul de vineri

Circa 590.000 de persoane au fost evacuate în Japonia după cutremurul urmat de tsunami de vineri, a anunţat, duminică, Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA).
"Circa 380.000 de persoane au fost evacuate din zonele afectate de cutremur şi tsunami şi au fost adăpostite în 2.050 centre de evacuare", precizează un comunicat OCHA.


"Autorităţile au evacuat alte 210.000 de persoane din apropierea centralei nucleare Fukushima", adaugă OCHA, citând date puse la dispoziţie de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).
ONU a anunţat că în Japonia au ajuns echipe de intervenţie din Statele Unite, Elveţia, Australia sau Mexic, însă operaţiunile de salvare se desfăşoară cu dificultate din cauza replicilor seismice, a alertelor de tsunami şi a incendiilor. În plus, OCHA adaugă că "multe regiuni aflate de-a lungul litoralului nord-estic rămân izolate şi inaccesibile".
Până în prezent, echipele de intervenţie au reuşit să salveze 3.000 de persoane, conform comunicatului Naţiunilor Unite.
Mii de persoane sunt în continuare date dispărute, după valul seismic generat de cutremurul de vineri, iar poliţia locală a afirmat că numărul victimelor ar putea ajunge la 10.000.
Şapte experţi ONU specializaţi în evaluarea dezastrelor au ajuns deja la Tokyo, unde vor participa la coordonarea activităţii echipelor internaţionale.

sursa mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu